- Du finner ikke mye finere scoring enn det

Rekdal hyllet gutta etter mål i «verdensklasse».

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Kjetil Rekdal er kjent for begrepet «coaching i verdensklasse». Mot Strømsgodset brukte han uttrykket «mål i verdensklasse» om kontringen som ga Vålerenga 3-1 og sikret seieren og tre poeng i serieååpningen.

Og det var virkelig en lekkerbisken av en scoring, etter åtte VIF-trekk:

21 magiske sekunder Ghayas Zahid vant ballen på hjørnet av egen 16-meter, avanserte noen meter før han spilte til Daniel Braaten, som igjen spilte støttepasning til Kjetil Wæhler. Wæhler spilte langt til Zahid, som dempet ballen, skaffet seg litt rom med en finte, før han spilte inn i banen til Braaten igjen. Braaten dro seg fri, fant Sivert Heltne Nilsen, som igjen så høyreback Niklas Gunnarsson komme stormende framover. Pasningen var perfekt, Gunnarsson brukte en touch til å få kontroll, før han klinket ballen i motsatt hjørne.

Zahid-Braaten-Wæhler-Zahid-Braaten-Heltne Nilsen-Gunnarsson-scoring.

Åtte trekk. 21 sekunder.

Avgjørende tidspunkt - Målet var verdensklasse. Fra eget cornerflagg, framover og til motsatt back, som scorer. Du finner ikke mange finere mål enn det, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal etter Vålerengas første seier de tre siste serieåpningene.

Scoringen kom på et tidspunkt hvor Godset - som etter pause framsto langt mer potente enn i første omgang - jaget en utligning og noe å ta med seg hjem til Drammen.

Men kontringer som felte dem på Ullevaal er det nesten umulig å demme opp for. Noen ganger finner bare folk hverandre med klikk-klakk-spill som det bare lyser og oser nettkjenning av.

- Vi er inne på noe fornuftig, men vi er fortsatt et ungt lag. Det er mye styrke i denne seieren, men det er ikke en 90-minuttsprestasjon, sier Kjetil Rekdal.

Grindheim i form Han var usikker på hvor de sto før seriestarten, men gledet seg stort over at laget tok kommandoen fra start og stormet i angrep. Uttellingen kom på et herlig frispark av kaptein Christian Grindheim, som ikke har ligget på latsiden i vinter.

Kjetil Wæhler jevnet ut i målprotokollen etter et uheldig selvmål, før Daniel Fredheim Holm sendte vertene i ledelsen igjen på straffe, etter at det kreative uromomentet Ghayas Zahid ble felt av Godset-kaptein Jørgen Horn.

Gledet treneren I andre omgang lignet Godset mer det laget som mange tror de vil være i år, og de hadde bra tak om tingenes tilstand da den dødelige kontringen traff dem.

- Du klarer ikke å kjøre over et lag med Godsets kapasitet i to omganger. Det er ikke mulig. Og vi er langt fra ferdig utlærte, men viljen og energien vi viste gjør at du blir glad som trener. Det var full gass fra start, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Uflaks Ifølge Godset-trener David Nielsen var den offensive VIF-åpningen akkurat det kampbildet de selv ønsket.

- Vi skulle være kompakte og vente på kontringer. Vi skulle overraske litt med det, og da er det tungt å få to dødballmål imot oss. Det var litt uflaks for oss, sier David Nielsen til Dagbladet.

Andre omgang var Godset-treneren godt fornøyd med, selv om det var Vålerenga som sto for omgangens eneste scoring.

- På 1-2 måtte vi endre litt og vi ble litt offensive i hodet. Da får vi kontring og 1-3 i mot oss. Sånn er det når marginene går litt imot oss, oppsummer Godset-treneren.