- Du fjerner ikke personen med mest kunnskap

Løperlegende har selv advart mot slankehysteri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vår tidligere løperdronning Ingrid Kristiansen advarte i sommer mot et økende slankehysteri blant unge idrettsjenter.

Hun rister på hodet over nyheten over at Jorunn Sundgot-Borgen er fjernet fra sin stilling som fagansvarlig for ernæring ved Olympiatoppen.

- Virker som noen er redd

- Det er synd at en som jobber så hardt for saken blir fjernet, særlig om det er fordi hun har sagt for mye. Det virker som om noen er redd for at mer skal komme fram dersom hun får fortsette, at det skal komme enda flere «ubehagelige tilfeller», sier Kristiansen til Dagbladet.no.

Sentrale personer i Idretts-Norge har mislikt åpenheten til Sundgot-Borgen, og ment at hun er for løsmunnet i media. Kristiansen mener det stikk motsatte.

- Hun har ikke vært for løsmunnet, alt dreier seg om at man er åpen og snakker ærlig om problemet. Jo mer kjennskap og mer åpenhet om problemet, jo lettere blir det å ta det opp. Jorunn er frittalende fordi hun er engstelig, sier hun.

- Jeg blir skeptisk

Toppidrettssjef Jarle Aambø sier til Dagbladet i dag at Olympiatoppen er inne i en prosess hvor hensikten er å styrke arbeidet og fokus på spiseforstyrrelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer