Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du fjerner ikke personen med mest kunnskap

Løperlegende har selv advart mot slankehysteri.

(Dagbladet.no): Vår tidligere løperdronning Ingrid Kristiansen advarte i sommer mot et økende slankehysteri blant unge idrettsjenter.

Hun rister på hodet over nyheten over at Jorunn Sundgot-Borgen er fjernet fra sin stilling som fagansvarlig for ernæring ved Olympiatoppen.

- Virker som noen er redd

- Det er synd at en som jobber så hardt for saken blir fjernet, særlig om det er fordi hun har sagt for mye. Det virker som om noen er redd for at mer skal komme fram dersom hun får fortsette, at det skal komme enda flere «ubehagelige tilfeller», sier Kristiansen til Dagbladet.no.

Sentrale personer i Idretts-Norge har mislikt åpenheten til Sundgot-Borgen, og ment at hun er for løsmunnet i media. Kristiansen mener det stikk motsatte.

- Hun har ikke vært for løsmunnet, alt dreier seg om at man er åpen og snakker ærlig om problemet. Jo mer kjennskap og mer åpenhet om problemet, jo lettere blir det å ta det opp. Jorunn er frittalende fordi hun er engstelig, sier hun.

- Jeg blir skeptisk

Toppidrettssjef Jarle Aambø sier til Dagbladet i dag at Olympiatoppen er inne i en prosess hvor hensikten er å styrke arbeidet og fokus på spiseforstyrrelser.

SLO ALARM: Ingrid Kristiansen advarte i fjor mot et nytt slankehysteri innen idretten. En annen av de som har vært mest høyrøstet om dette problemet, Olympiatoppens fagansvarlig for ernæring Jorunn Sundgot-Borgen, er nå fjernet fra sin stilling. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SLO ALARM: Ingrid Kristiansen advarte i fjor mot et nytt slankehysteri innen idretten. En annen av de som har vært mest høyrøstet om dette problemet, Olympiatoppens fagansvarlig for ernæring Jorunn Sundgot-Borgen, er nå fjernet fra sin stilling. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Kristiansen får det ikke til å harmonere med fjerningen av Sundgot-Borgen.

- Jeg blir skeptisk. Skal du styrke arbeidet med spiseforstyrrelser, fjerner du ikke personen med mest kunnskap i Norge. Det høres ikke logisk ut, men det kan være andre ting vi ikke vet noe om, minner hun om. 

• Kommentar: Gull uten mening

• Skofterud: - Skremmende og tragisk

image: - Du fjerner ikke personen med mest kunnskap
HODERYSTENDE: Norges tidligere løperdronning Ingrid Kristiansen synes det er oppsiktsvekkende at Olympiatoppen kvitter seg med den av deres ansatte som har mest kunnskap om blant annet spiseforstyrrelser, Jorunn Sundgot-Borgen (bildet).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media