Christian O'Sullivan i Magdeburg og EM:

«Du føler at du ikke er deg selv»

Nå trives Christian O'Sullivan (26) så godt i tyske Magdeburg at han har bidratt til å hente EM-rival Albin Lagergren fra Sverige.

EM-PROFIL: Christian O'Sullivan er kaptein i tyske Magdeburg etter to år i svensk håndball. I kveld må han slå svenske venner med minst fem mål.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
EM-PROFIL: Christian O'Sullivan er kaptein i tyske Magdeburg etter to år i svensk håndball. I kveld må han slå svenske venner med minst fem mål. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ZAGREB (Dagbladet): - Jeg var aldri i tvil.

Christian O'Sullivan (26) kunne spilte for Storbritannia om han ville, men nå er han aktuell med det norske landslaget i håndball-EM.

Han er til daglig kaptein i Magdeburg, som ligger midt på tabellen i tysk Bundesliga. Og han er kanskje en av dem som kjenner onsdagens EM-motstander Sverige aller best.

O'Sullivan spilte to år i svenske Kristianstad fra 2014 til 2016. Der spilte han med flere av dagens Sverige-spillere. Han mener to år i svensk håndball gjorde ham bedre rustet før møtet med Bundesliga.

- For min del var det veldig fint med et mellomsteg. I Kristianstad kom jeg til et lag der nesten alle var på min alder. Og jeg kunne bruke mitt eget morsmål. Det var en stor overgang da jeg senere måtte snakke tysk hele tida i Magdeburg. Du føler at du ikke er deg selv de to-tre første månedene, fordi du ikke snakker tysk raskt nok. Du henger ikke med på spøkene, de kjappe replikkene. Etter de to-tre første månedene gikk alt mye bedre, sier Christian O'Sullivan til Dagbladet.

Usikker framtid

Dagbladet møter Oslo-karen på 190 centimeter inne på spillerhotellet i kjernen av Zagreb. Det er rett før skjebnekampen mot Sverige, men håndballreisen til Christian O'Sullivan startet i en hall ved Bækkelaget i Oslo.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer