Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du føler deg urettferdig behandla noen ganger

Men Martin Andresen gidder ikke forsvare seg mot kritikerne.

• Direkte på Dagbladet.no klokka 19.00: Vålerenga - Aalesund

VALLE (Dagbladet.no): Noen vil kalle det en eksamen når Martin Andresen leder Vålerenga for første gang i seriesammenheng i kveld.

Selv om en hofteskade kan true VIF-kapteinen til å plassere seg selv på benken, vil trenerdebutanten ha alles øyne rettet mot seg.

Med tre oppskriftsmessige poeng mot Aalesund skaffer Andresen seg arbeidsro, i hvert fall for en stund. Med uavgjort eller tap får han trolig kritikerne på nakken.

Til tross for usikkerheten om hvor gode Vålerenga egentlig er per dags dato, har Andresen hvilepuls dagen før dagen. Og hevder kampen mot AaFK minner mer om en gloseprøve enn en eksamen.

- Jeg føler vi er godt forberedt, og jeg gleder meg. Det skal bli godt å komme i gang. Jeg ser ikke på dette som en eksamen for meg. Det er tre poeng som gjelder mot Aalesund, og det skal vi klare om vi spiller opp mot vårt beste, sier Andresen til Dagbladet.no.

- Men har du noen gang vært mer spent foran en serieåpning?

- Jeg konsentrerer meg om det jeg skal gjøre, og da gjør jeg det, svarer VIFs spillende manager.

USIKKER TIL SERIEÅPNINGEN: Martin Andresen er tvilsom til dagens kamp mot Aalesund på grunn av en hofteskade. Men som trener føler han seg klar som bare det - og nekter for at han er mer spent enn noen gang. Foto: SCANPIX
USIKKER TIL SERIEÅPNINGEN: Martin Andresen er tvilsom til dagens kamp mot Aalesund på grunn av en hofteskade. Men som trener føler han seg klar som bare det - og nekter for at han er mer spent enn noen gang. Foto: SCANPIX Vis mer

Distanserer seg fra kritikken

Kanskje er det samme snevre fokus som gjør at den voldsomme medieoppmerksomheten rundt Andresens mange hatter tilsynelatende preller av 30-åringen.

For torsdagens nyhet om at Andresen også blir VIF-sponsor, etter at familiebedriften Skeidar gikk inn som ny VIF-sponsor, ble nesten bare registrert med et skuldertrekk.

Det var liksom bare enda en i rekka.

- Det er noen spørsmål jeg har svart på 150 ganger nå, sier Andresen.

Vitsene har også vært mange om Vålerengas tallrike trenerteam, og en trener-manager-modell som i norsk målestokk kan sees på som nyskapende.

Heller ikke det ofrer Andresen én kalori på.

- Jeg er ærgjerrig, og gjør dette fordi jeg tror vi lykkes. Jeg må klare å distansere meg fra alt sånt du nevner. Om jeg bruker energi på det, vil vi ikke lykkes, sier Andresen til Dagbladet.no.

image: - Du føler deg urettferdig behandla noen ganger

For det er ytterst sjelden landslagskapteinen lar seg lokke til å innlede noen ordkrig, selv når han kritiseres fra alle bauger og kanter.

- Er det ikke fristende å slå tilbake?

- Det blir så unyansert i media. Det er noen ganger du føler deg urettferdig behandla, men det er ikke noe poeng i å gjøre det enda verre, sier Andresen.

- Kan ta tid å bli gode

Til tross for at seriegull bør være en naturlig målsetting i lys av Vålerengas voldsomme satsing, nøyer Andresen seg med å si at målsettingen er å bli topp fire.

- Men tilhengerne deres vil neppe være fornøyd med en 4. plass?

- Det er ikke sikkert vi vil være fornøyd med det, det kommer an på hvordan sesongen går.

- Det vil ta tid før vi ser det fulle potensialet vårt. Vålerenga ble nummer sju i fjor, og det er kommet mange nye spillere, så det kan ta tid å bli gode sammen, sier Andresen.

Men er det noe han neppe kan innvilge seg for mye av, så er det tid.

I dag bør det helst bli full pott mot Aalesund, for det er ikke småtteri som venter Vålerenga i de kommende serierundene. I tur og orden venter Tromsø og Lillestrøm borte, så kommer Rosenborg på besøk til Ullevaal, før det bærer til Stavanger for å møte Viking.

Om det først er rusk i maskineriet, kan VIF komme på hæla fra start. Personlig føler Andresen at han er der han bør være.

- Forhåpenligvis blir jeg bedre enn jeg var forrige sesong. Jeg er på samme nivå nå som på samme tid i fjor, sier han.

<B>STENGER KRITIKKEN UTE:</B> - Jeg er ærgjerrig, og gjør dette fordi jeg tror vi lykkes, sier Martin Andresen til Dagbladet.no.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media