KOLLEN-VINNER:   Severin Freund.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KOLLEN-VINNER: Severin Freund. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Du forstår hvorfor verdens lykkeligste bor i Norge

Kollen-vinneren med utrolig Norges-reklame.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Den tyske skihopperen Severin Freund (25) har åpenbart hatt noen hyggelige dager i Norge. Søndag vant han Holmenkollrennet, og fredag ble han nummer sju i Granåsen.

Freund er en av de store formhopperne i verdenscupsirkuset, og åpenbart også en Norges-venn. I Trondheim, i forrige uke, postet han følgende melding på sin Facebook-side:

- Definitivt en av de flotteste plassene på verdenscupkalenderen. Du forstår hvorfor noen av verdens lykkeligste bor i Norge, skrev han.

Meldingen var ledsaget av et bilde av Nidelven badet i sol.

Fulgte opp Og så mye vakrere blir det naturligvis ikke. Freund kunne sannsynligvis stoppet der. Men tyskeren fulgte opp på pressekonferansen etter seieren i Holmenkollen søndag:

- Det er alltid god stemning i Kollen. Du kan nesten lukte historien når du går fra hotellet til bakken. Det er en utrolig plass for nordiske grener. Å vinne her er alltid stort, erklærte Freund.

- Jeg rocket Kollen, fulgte han opp på Facebook.

Flere turister At Freund gjør det såpass bra for tida, er det neppe mange «bakmenn» i hoppsirkuset som klager over. Tyskland er det viktigste markedet med tanke på oppmerksomhet og reklamekroner. Nærmere 85 millioner mennesker bor i Deutschland.

Så når Freund skryter av Norge, kommer det neppe færre bobilturister til landet til sommeren ...

Trondheim har alltid vært populært blant tyskere. Også Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, er begeistret for arrangmentet der.

- Jeg som kommer fra bygda trives bedre i Trondheim enn Kollen, sa han til Dagbladet søndag, med henvisning til rammen rundt arrangmentet.

TOPP TRE:  Severin Freund (i midten) vant Holmenkollrennet foran Anders Bardal og Kamil Stoch. Foto: NTB Scanpix
TOPP TRE: Severin Freund (i midten) vant Holmenkollrennet foran Anders Bardal og Kamil Stoch. Foto: NTB Scanpix Vis mer