Du går ikke til Champions League-finalen med en blindpassasjer på laget

Manuel Pellegrini gjorde to gigantiske feil da han prøvde å ta Manchester City til Milano. 1) Han startet Yaya Touré bak spissen. 2) Han lot ivorianeren fortsette etter pause.

BANENS DÅRLIGSTE SPILLER: Da City-manager Manuel Pellegrini trengte noe ekstra for å så Real Madrid valgte han Yaya Touré i hullet bak spissen Sergio Aguero. Det er sansynligvis det dårligste valget han har gjort i år. Et valg som ble enda verre da han lot Touré spille et kvarter av andre omgang også. Foto: Rogan Thomson/JMP/REX/Shutterstock
BANENS DÅRLIGSTE SPILLER: Da City-manager Manuel Pellegrini trengte noe ekstra for å så Real Madrid valgte han Yaya Touré i hullet bak spissen Sergio Aguero. Det er sansynligvis det dårligste valget han har gjort i år. Et valg som ble enda verre da han lot Touré spille et kvarter av andre omgang også. Foto: Rogan Thomson/JMP/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANUEL PELLEGRINI ER en god fotballtrener, en likandes kar og framstår ofte som en smart og klok taktiker. Det siste var han ikke da han trengte all sin faglige smartness for å gjøre den siste måneden i Manchester City til en fest. For det var en ting å ta sjansen på Yaya Touré i hullet bak spissen - det kan sikkert unnskyldes og forklares om du legger godvilja til - men at han fikk spille en time før Pellegrini skjønte at City i realiteten var ni mot elleve med Touré på banen, er fotballfaglig utilgivelig.

YAYA TOURÉ GJORDE i nærheten av ingenting, så ut som en bestefar, ble kalt pensjonist (!) av Rune Bratseth, og var derfor en mann som aldri plaget Real Madrid i det hele tatt. Hjemmelaget trengte knapt ta hensyn til kjempen fra Elfenbenkysten. Hvilket betyr at Manchester City ikke hadde elleve mann på banen den timen han spilte.

De hadde ti pluss en blindpassasjer.

OG ENDA VERRE for City i sin jakt på den første Champions League-finalen i klubbens historie: Tourés innsats var så dårlig at han nærmest isolerte Sergio Agüero på topp. Istedenfor å være bindeleddet City trengte framme i banen, var han ingenting ut over lat, tung og pinlig. Og slik ble også Agüero ingenting og redusert til ett eneste (godt) skudd da kampen nesten var ferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer