- Du går utpå der og hæpper litt

Braaten om å være innbytter-joker.

• Direkte klokka 19: Norge - Hellas

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Daniel Braaten rundet keeper og var i ferd med å spasere utlikningen i mål i Aten sist høst da han ble feilaktig avblåst for offside. Dermed vant Hellas 1-0.

- Det var der jeg burde fått en scoring, ja, sier Braaten da Dagbladet.no viser ham bildet øverst i denne artikkelen.

Hadde målet blitt godkjent, og vi forutsetter at alle kamper i gruppa etterpå hadde gått slik de nå har gått, hadde Norge tatt i mot Hellas som gruppeleder i morgen. I stedet ligger Hellas i øyeblikket to poeng foran.

- Men jeg kan jo ikke tenke på det nå. Jeg må tenke på det som kommer framover, sier Braaten.

- Hæpper litt

Det som kan komme allerede i kveld, er en ny anledning for jokeren Daniel Braaten. Mot Hellas i Aten kom han inn som innbytter, det kan skje i kveld også.

- Som innbytter følger man med på kampen og plukker med seg det man trenger. Så går man utpå der og hæpper litt, sier Braaten.

PÅ VEI OVER MÅLSTREKEN: Men Daniel Braaten ble feilaktig avblåst for offside i bortekampen mot Hellas i fjor høst. Foto: Arnt E. Folvik
PÅ VEI OVER MÅLSTREKEN: Men Daniel Braaten ble feilaktig avblåst for offside i bortekampen mot Hellas i fjor høst. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Gjør du som Solskjær i United, som satt og lette etter svakheter hos motstanderen han kunne utnytte?

- Du skal ikke tenke for mye på motstanderen. Du tenker på laget og har fokus på vårt spill, sier han.

- Litt smerte er godt

For alt noen andre enn Åge Hareide vet, kan det hende Daniel Braaten spille fra start, slik han gjorde i siste hjemmekamp mot Argentina.

Alt Hareide ville avsløre om Braaten i går - bortsett fra å utelate ham fra førstelaget i tåkeleggings-økta - var at han hadde meldt om litt såre lysker.

- Vi får se hvor såre de er i morgen, da. Litt smerte er bare godt - da kjenner du at du lever, sa Braaten til Dagbladet.no etter tirsdagstreninga.

Landslagslege Thor Einar Andersen sier at lyskene ikke gir noen grunn til bekymring for Braatens innsats mot Hellas.

Uansett får han ikke sjansen til å møte Bolton-kollega Stelios Ginannakopoulos, som er nyoperert og ikke med i troppen. Men grekeren har rukket litt psykologisk krigføring mot Braaten på Bolton-trening.

- Du går utpå der og hæpper litt

- Vi har snakket litt om kampen, ja. Vi har fleipa litt med hverandre, sier Daniel Braaten.

Vi får håpe Braaten ler sist.

JOKER IGJEN? Daniel Braaten leker med ballen under gårsdagens trening. I kveld kan han være en joker både som innbytter eller fra start.