BLE INNE: Henrik Kristoffersen holdt seg inne i regnværet i Sölden sentrum etter at dagens renn ble avlyst. Kristoffersen reiser hjem til Salzburg senere i dag. Foto: Bjørn Langsem
BLE INNE: Henrik Kristoffersen holdt seg inne i regnværet i Sölden sentrum etter at dagens renn ble avlyst. Kristoffersen reiser hjem til Salzburg senere i dag. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Åpningsrennet i Sölden avlyst for andre året på rad:

- Du girer deg opp og sover ikke så godt om natta, og så blir det ikke noe

Alpinåpningen i Sölden avlyst.

SÖLDEN (Dagbladet): Rett før klokka 08.00 søndag morgen avgjorde juryen i østerrikske Sölden at det var umulig å gjennomføre renn på Rettenbach-breen i dag.

Det er kommet en halv meter snø i løpet av natta, og vinden på toppen gjorde det uforsvarlig å sende de mannlige alpinistene utfor.

Dermed ble den klassiske sesongstarten for herrene avlyst for andre året på rad.

- Det er jo kjedelig at det ikke blir noe renn, men jeg kan ikke gråte over spilt melk. Det er sånn det er, men nå har de endret reglene sånn at dette rennet kan flyttes. Da er det i hvert fall ikke noe problem, sier Henrik Kristoffersen i resepsjonen på løperhotellet.

Ikke på pallen ennå

Da rennet ble avlyst i fjor, var regelverket sånn at det ikke ble satt opp noe erstatningsrenn. Dermed mistet Kristoffersen et renn han kunne tatt mange verdenscuppoeng i.

I fjor var det ekstra surt fordi den argeste rivalen i sammenlagtcupen, østerrikske Marcel Hirscher, ikke stilte til start. Det skulle han gjort i år, så det var noe annet som var surere for Kristoffersen nå.

- Det er jo en mindre mulighet til å komme på pallen et nytt sted, da, så det er jo litt kjipt. Bortsett fra det så er det bedre at det flyttes til et sted der det kan være hundre prosent rettferdig. Det hadde vært vanskelig i dag, sier han.

Kristoffersens beste plassering fra Sölden er sjetteplassen fra 2015.

Mental utladning

Prosessen med å flytte rennet er allerede i gang, men det er ikke avgjort hvor og når erstatningsrennet skal gå, opplyser det internasjonale skiforbundet, FIS.

Om tre uker blir det uansett slalåmrenn i finske Levi, men for Aleksander Aamodt Kilde ble dagens avlysning en liten utladning.

- Ja, det er alltid en nedtur når renn blir avlyst. Når man gjør forberedelser og alt det man gjør før konkurranser er det alltid kjedelig når det blir avlyst den dagen det skal skje. Du girer deg opp og sover ikke så godt om natta, og så blir det ikke noe. Det er litt kjipt. Men været får man ikke gjort noe med, og vi lukta lunta litt, sier Kilde til Dagbladet.