«Du har ikke baller»

Expressen-sjef tror Zlatan-boka overgår alt i svensk idrettshistorie.

IKKE BESTEVENNER: Zlatan Ibrahimovic var ikke favorittspilleren til Barca-trener Pep Guardiola. I Zlatans bok som kommer ut 15. november er det ventet kraftig skyts fra svensken mot sin gamle sjef. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.
IKKE BESTEVENNER: Zlatan Ibrahimovic var ikke favorittspilleren til Barca-trener Pep Guardiola. I Zlatans bok som kommer ut 15. november er det ventet kraftig skyts fra svensken mot sin gamle sjef. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.Vis mer

(Dagbladet): 15. november utgis selvbiografien om Zlatan Ibrahimovic, med den passende tittelen: «Jeg er Zlatan Ibrahimovic». I forkant av lanseringen er det varslet at det vil komme kraftig skyts mot Zlatans tidligere klubb - FC Barcelona.

Forholdet mellom Zlatan og Barca-trener Josep Guardiola er ikke spesielt bra - og allerede nå er det avslørt en scene etter en kamp mot Villarreal.

Boka er skrevet av Zlatan selv og forfatter David Lagercrantz. Svenske Expressen skriver at de har fått tilgang til eksklusive detaljer fra boka om et utbrudd Zlatan hadde mot treneren.

Skrek til Guardiola Foranledningen var at Zlatan var benket fra start mot Villarreal og fikk kun fem minutter på banen.

Den svenske spissen skriver at han ble helt svart i blikket da han møtte treneren i garderoben.

MILAN-SPILLER: Zlatan Ibrahimovic reiste fra Barcelona til Milan i august 2010. I boka som kommer ut denne måneden vil det komme kritikk mot gamleklubben og trener Josep Guardiola. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko
MILAN-SPILLER: Zlatan Ibrahimovic reiste fra Barcelona til Milan i august 2010. I boka som kommer ut denne måneden vil det komme kritikk mot gamleklubben og trener Josep Guardiola. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko Vis mer

- Du har ikke baller. Du blir driti ut foran Mourinho (Real Madrid-trener, tidligere Inter), skrek Zlatan.

Fotball-Sverige holder pusten før utgivelsesdato - og det er viet stor oppmerksomhet til hvordan de spanske mesterne vil reagere på avsløringene til Zlatan. Milan-spilleren forlot Barcelona i august 2010, men om bare tre uker møtes Milan og Barcelona i Champions League.

- Største i historien Det er åtte dager etter at boka utgis.

Andre avsløringer skal ifølge italienske Gazzetta Dello Sport være at Zlatan skal ha kjørt bil i 325 kilometer i timen for å komme unna politiet, og at han skal ha sagt følgende til Guardiala om hans trenerstil: «Jeg er en Ferrari, men blir kjørt som en Fiat.»

- Det er den mest omtalte boka i Sverige, og vil kanskje være den største utgivelsen i svensk idrettshistorie noensinne. Jeg kan ikke se for meg at ei bok vil skape like store overskrifter i tida som kommer. Dette er noe alle i Sverige snakker om, sier Expressens utgavesjef Magnus Alselind til Dagbladet.

BOKA: Zlatan-boka kommer ut også på norsk. Foto: FONT.
BOKA: Zlatan-boka kommer ut også på norsk. Foto: FONT. Vis mer

- Boka vil gi et unikt innblikk i livet til en av verdens største stjerner. Spesielt konflikten med Guardiola er interessant, sier Alselind.

«Megastar» Zlatan har spilt i toppklubber som Ajax, Inter, Juventus, Barcelona og Milan, og han har vunnet seriemesterskap i samtlige klubber.

- Han er en veldig privat person, og åpner seg sjelden for pressen. Zlatan er en «megastar» og hadde han vært fra England ville det kommet flere bøker allerede, sier Alselind.

- Kan det komme noen skandaler om det svenske landslaget?

- Det er umulig å si. Det vil sannsynligvis komme mye som ikke er kjent i offentligheten, men det er det umulig å si hva er, sier Alselind.

- Hva ser du mest personlig fram til ved boka?

- Jeg er mest spent på Zlatans versjon av hva som har skjedd i de store klubbene. Det kan jo hende Guardiola kommer med ei bok senere og har en annen versjon, sier Alselind.

MISFORNYØD: Zlatan skal ha sagt til Guardiola at han ikke har baller, ifølge Expressen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
MISFORNYØD: Zlatan skal ha sagt til Guardiola at han ikke har baller, ifølge Expressen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer