«Du har Martin Ødegaard og meg. Vi er ytterpunktene»

Jørn (52) sykler fra mange av Norges største talenter.

STERKERE ENN PÅ LENGE: 52 år gamle Jørn Fjeldavlie opplever et oppsving i sykkelkarrieren etter at han begynte å trene enda mer. Foto: Jonas Lindstrøm, procycling.no
STERKERE ENN PÅ LENGE: 52 år gamle Jørn Fjeldavlie opplever et oppsving i sykkelkarrieren etter at han begynte å trene enda mer. Foto: Jonas Lindstrøm, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JAREN (procycling.no): Det er spesielt én mann som skiller seg ut på startlistene til helgens Hadeland GP og Ringerike GP.

På start for Grenland sykkelklubb finner vi fem tenåringer og én Jørn Fjeldavlie.

Følg Ringerike GP direkte her!

Med sine 52 år er det kun en håndfull av de andre rytterne på start stålmannen i teorien ikke kunne vært far til.

- Jeg begynte å sykle i 1978. Fem år senere ble jeg nummer ti i NM, noe som er mitt beste resultat. Nå kjører jeg bare for å ha gode opplevelser.

- Du har Martin Ødegaard i fotball, og meg på sykkel. Det er vi som er ytterpunktene. Nå er det det som gjelder, sier Fjeldavlie med et smil da procycling.no snakker med han før helgas ritt.

- Det er flaut På start står han med vissheten om at den fysiske formen er langt bedre enn for de fleste andre som er over halvveis til 100 år.

Med tolvteplassen i åpningsrittet i Norgescupen slo han alle fire Sparebanken Sør-rytterne som stilte til start, og et knippe andre kontinentalryttere.

Ole Forfang var blant dem som måtte se seg slått, riktignok etter å ha gjort et stort lagarbeid for de tre som endte med å tapetsere pallen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.