PÅ HUNDREDELET: Leif Kristian Haugen gikk videre til finaleomgangen i Sölden med ett fattig hundredels margin. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
PÅ HUNDREDELET: Leif Kristian Haugen gikk videre til finaleomgangen i Sölden med ett fattig hundredels margin. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- Du har så gullhår! Dette fortjente du ikke

Leif Kristian Haugen var ett hundredel fra å bomme totalt.

SÖLDEN (Dagbladet): Han var absolutt ikke fornøyd, Leif Kristian Haugen, der han sto i målområdet etter en nesten katastrofalt dårlig førsteomgang i verdenscupåpningen i storslalåm.

Men med 30. plassen fra omgangen, ett fattig hundredel foran italieneren Roberto Nani, kom han seg videre til finalen.

Hatt flaks før
- Jeg har hatt flaks før jeg, men det ville vært første gang på halvannet år at jeg ikke er med til andreomgang, sier Haugen mens han ser stadig flere løpere bomme på tida hans.

- Nå får jeg vel noen kommentarer fra treneren min når jeg kommer inn, som at fy faen du har så gullhår i ræva, det der fortjener du ikke, ler han.

- Han er ganske hard, han er ikke fornøyd med det han så nå, slår Haugen fast om treneren.

Langt bak
Fornøyd var heller ikke Aksel Lund Svindal. Tolvteplassen etter førsteomgangen er omtrent der han pleier å være i Sölden.

- Vi snakket om det før rennet også, det bratte henget her er ikke der jeg er best, sier Lund Svindal.

I mål var han nesten 2,5 sekunder bak suverene Ted Ligety som ser ut til å gjøre akkurat som han vil i storslalåm denne sesongen også. Franske Pinturault og østerrikske Hirscher er de eneste som er innenfor sekundet.

- Det er jo som i fjor. Ted er rå og så er det to stykker som nesten klarer å henge på sånn halvveis. Vi andre er langt bak, sier Lund Svindal.

- Det er ganske åpent ennå, bortsett fra de tre første. De er veldig gode, men bak der er det ganske åpent.

• Andreomgangen begynner klokka 12.45.