- Du havner fort på sykehus her

Vi festet hjelmkamera på Northug og satte ham utfor spektakulær Kollen-løype.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I dag fronter Petter Northug en spektakulær skikonkurranse i Holmenkollen.

Sammen med flere andre langrennsprofiler og våghalser setter han utfor ei spesialbygd utforløype i Holmenkollen, som innebærer hopp, krappe svinger og krevende utforkjøringer.

Det hele arrangeres av Northugs private sponsor Red Bull, og i går testet Mosvik-ekspressen løypa for første gang.

Petter var ikke vond å be da vi spurte om han ville kjøre med et kamera festet til hodet, og i videoen over får du et unikt innblikk i hvordan det er å være verdens beste langrennsløper i et løp som i visse partier er mer passende for carvingski.

- RedBull Nordic er ekstremt, det er ikke slik vi er vant med. Vi starter på løypas høyeste punkt og kjører ned til det laveste. Vi er innom noen bratte svinger, et par hopp - det vi ikke forbinder med langrenn, egentlig, sier Northug til Dagbladet.

Han har prøvd en tilsvarende løype for, i Davos for to år siden. Den gang ble Northug offer for sørpe og vann foran det ene hoppet, og slo seg så kraftig over hoppkanten at han havnet på sykehus.

Petter var faktisk så groggy at han ikke husket intervjuene han gjorde før han plutselig besvimte.

Han ser ikke bort fra at det blir noen skikkelige knall og fall i dag også.

- Du kan fort havne på sykehus her. Det skal ikke mye til. Jeg satser på et skikkelig hopp, når det er litt bedre føre og bedre ski, kan vi gå i bånn hvis vi får oppdrift. Det var litt dødt under skia nå, sier han.

PS! Northug ble slått ut i kvartfinalen. Han var nummer tre ut fra start, og greide aldri å ta seg forbi i den trange banen.

- Hadde bakken vært fem kilometer lenger skulle jeg kommet forbi, sa han etterpå.