SPILTE SAMMEN SOM UNGDOMMER: Cesc Fabregas og Lionel Messi gikk gradene sammen i Barcelonas ungdomsavdeling. Den lille argentineren savner de geniale pasningene fra Fabregas og forventer at han snart vender hjem. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
SPILTE SAMMEN SOM UNGDOMMER: Cesc Fabregas og Lionel Messi gikk gradene sammen i Barcelonas ungdomsavdeling. Den lille argentineren savner de geniale pasningene fra Fabregas og forventer at han snart vender hjem. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

- Du kan aldri lære å slå en pasning som ham

Messi med «kjærlighetserklæring» til Fabregas.

||| (Dagbladet): Cesc Fabregas trenger ikke gruble særlig på om han er ønsket i Barcelona eller ikke.

Xavi Hernandez har uttalt at Arsenal-strategen er en «fotballspiller med Barca-DNA», og nå er det Lionel Messi som hevder Fabregas har «Barcelona i blodet».

De to spilte sammen på ungdomslagene i klubben, og Messi har nærmest et romantisk forhold til 22-åringens pasningsfot.

- Ingen visste helt hvordan de skulle stoppe ham. Vi spilte sammen, og i den alderen har du lyst til å beholde ballen selv og gjøre noe spesielt med den. Men Cesc løftet bare blikket og så en pasning ingen andre på banen var i stand til å se. Den åpnet gjerne opp hele forsvaret, sier Messi i et intervju i Daily Express.

Og legger til:

- For å bli best må du jobbe hardt på trening, men for å se det Cesc ser på en fotballbane må du være født med det.

Forventer at de blir lagkamerater
Selv om Messi må sies å være heldig som har spillere som Xavi og Iniesta bak seg på banen - førstnevnte med over 30 målgivende pasninger forrige sesong og to så seint som i helgas El Clasico - hevder han Fabregas' evne til å se den geniale pasningen er unik.

Mye tyder på at Arsenals kaptein også denne sesongen ender uten trofeer med Arsenal, om da ikke Chelsea snubler minst to ganger på de fire siste kampene.

Det problemet får han ikke i Barcelona, tror Messi.

- Jeg vet ikke akkurat når det blir, men jeg forventer at han blir min lagkamerat i Barcelona på et tidspunkt. Jeg er sikker på at Arsene Wenger og Cesc har et slags far/sønn-forhold, og jeg vet at han har et spesielt forhold til fansen. Men når du vokser opp i en klubb blir trenerne, spillerne og folkene der som en familie. Barcelona er byen og klubben hans. Han er en av få spillere i verden som kan forbedre oss, sier argentineren.

Det siste utspillet fra Messi gjør neppe inntrykk på Arsene Wenger. Arsenal-manageren minner om at hans bruddskadede midtbanejuvel har kontrakt ut 2014-sesongen, og at økonomien er såpass sunn på Emirates at de ikke trenger de mange hundre millionene et salg ville gitt dem.

HAR KONTRAKT MED ARSENAL TIL 2014: Derfor er ikke Wenger bekymret over å miste sin bruddskadede midtbanejuvel. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh
HAR KONTRAKT MED ARSENAL TIL 2014: Derfor er ikke Wenger bekymret over å miste sin bruddskadede midtbanejuvel. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer

- Spillere som er i siste fase av kontrakten kan gå dit de ønsker, men vi bestemmer hva som skjer med spillere som er under kontrakt, sier Wenger i Daily Mail.

Nå har det skjedd før at spillere har sutret seg ut av lange kontrakter, men franskmannen frykter ikke at det vil skje i Fabregas' tilfelle.

Ikke til Premier League
Messi sier selv han at han ikke er spesielt fristet av tanken på å prøve seg i en annen liga enn den spanske. Messi føler han står i gjeld til Barcelona etter at de hentet ham som 11-åring og ga ham hormonbehandlinger, en behandling som har helt nødvendig for at han i dag kan leve ut drømmen som profesjonell fotballspiller.

De som lengter etter å se ham i Premier League må dermed vente forgjeves.

- Jeg har sagt at jeg vil være i Barcelona på livstid. Jeg blir her så lenge de vil ha meg. Jeg skylder Barcelona mer enn at de ga meg sjansen - jeg skylder dem for at de endret livet mitt, sier Messi.

DETTE FÅR DU ALDRI SE I PREMIER LEAGUE: Lionel Messi sverger troskap til Barcelona. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
DETTE FÅR DU ALDRI SE I PREMIER LEAGUE: Lionel Messi sverger troskap til Barcelona. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza Vis mer