Du kan gjøre oss bedre, Nils Johan

MARSEILLE (Dagbladet): Drillo har ført Norge opp på et stabilt nivå rett under verdenstoppen. Nils Johan Semb har alle muligheter til å føre oss videre. Ingen dårlig trøst etter å ha blitt slått ut av VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VM-sluttspillet har avslørt to avgjørende sider ved laget han skal overta:

Hovedpunktene i Drillos-stilen er et utmerket fundament: Et gjennomarbeidet soneforsvar og en ekstrem grad av gjennombruddshissighet gir stor grad av defensiv trygghet, og en sjansegaranti offensivt.Men stilen må utvikles med nye spillertyper og flere offensive virkemidler. Semb må lete etter spillere med bedre individuelle ferdigheter, og han må skape aksept og trygghet rundt en del andre måter å skape sjanser på.Og han kan umiddelbart begrave begrepet «best uten ball». Det har bare eksistert i Norge de siste årene - og VM har vist hvorfor: Alle de beste nasjonene har spillere som er utsøkte både med og uten ball.Drillos har vært system uten individualisme.De beste lagene i VM er individualisme satt i system.

Med andre ord: Det er et ikke eksisterende begrep.

Veldig forenklet kan man si følgende:

Effekten borte

Mot Italia så vi igjen mange av problemene fra de to første kampene i VM:

Drillos manglet både fart og presisjon til å videreføre effekten av en gunstig ballerobring. Effekten av en av Drillos' største styrker ble kraftig redusert av mangelen på fart, dribleferdigheter og presisjon.Og: Drillos ble fullstendig lammet da motstanderen tvang oss til å styre kampen.

Det første handler om individuelle ferdigheter. Det andre handler mye om det samme, men også om manglende offensive virkemidler mot et etablert forsvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer