«Du kan godt si jeg er forvirra»

HEERENVEEN (Dagbladet): Eskil Ervik ble slått av Gianni Romme med over minuttet på 10000-meter, og dro rett på hotellet for å svømme. - Nå må jeg gjøre noe helt annet. Hvis ikke blir jeg bare deprimert, sa Eskil til Dagbladet mens klorvannet sprutet.

14.05,22 holdt til 18. plass - nøyaktig to runder bak Romme. Nå tar Hamar-løperen treningsfri minst én dag, kanskje to for å komme til hektene.

- Løpet ga meg en skikkelig karamell, og jeg var stiv etter sju- åtte runder. Jeg har grunn til å være skeptisk og innrømmer gladelig at jeg ikke tror på EM-gull seinere i vinter. Vi får vente til jul med å tro på nissen. Heldigvis er det to måneder til mesterskapene begynner.

- Men sjølsikkerheten er ikke like stor som for ett år siden. Da visste jeg at det kom til å gå fort. Nå må jeg finne igjen følelsen.

- Du kan godt si at jeg er forvirra, sier Eskil Ervik.

Sjøl har han ikke noen fornuftig forklaring på kollapsen.

Alt skal sjekkes

- Jeg har neppe trent galt, for alle testene mine viser at jeg ligger bedre an enn på samme tid i fjor. Og sjøl om jeg ikke kan være hundre prosent sikker, tror jeg ikke det er noe i veien med helsa. Jeg føler meg iallfall mye bedre enn i Berlin forrige helg.

- Likevel var dette løpet en nedtur for normalt går 10000-meter på 14.05 mens jeg holder pusten.

- Nå må jeg nullstille alt og sjekke mulige årsaker - fra utstyret til helsa. Det kan være noe galt med skøytene. Kanskje er jeg ikke så sterk som jeg trodde.

- Jeg vil ha svar på om jeg er helt frisk samtidig som jeg må se hva jeg gjør teknisk. Det kan være lurt å se litt på hvordan Gianni Romme går.

Når Eskil Ervik går på isen neste treningsøkt, tar han fram de gamle skøytene han brukte under EM på Hamar sist vinter. Han vil ha svar på om de er bedre enn de nye.

Sjekker skøytene

- Jeg gikk godt på det forrige paret. Årets modell har fungert bra i hele høst - faktisk helt til nå, men plutselig kommer usikkerheten snikende. Først og fremst må jeg få sjekket buen for å finne ut om det er her problemet sitter.

Tross elendigheta ser ikke Eskil Ervik helsvart på situasjonen.

- Det hadde vært verre å gå 14.05 hvis jeg følte at alt stemte. Men ettersom det er mye å rette på, kan det gå bare én vei.

- Og det hadde vært langt verre å tape med to hundredeler - for da er du tross alt i nærheten av noe, sier Eskil Ervik.

<B>ORKET IKKE:</B> Det holdt i sju runder før Eskil Ervik stivnet som en stokk. Han hadde problemer med å komme seg i mål.