- Du kan ikke bare komme inn og ødelegge hver gang

Her er håndballjentenes eksklusive trikseklubb.


SÃO PAULO (Dagbladet): Foran VM-finalen mot Frankrike i kveld, vil seks av håndballjentene samle seg i en liten sirkel ute på banen.

I noen minutter blir håndballreglene lagt til side, og erstattet med fotballens lover. Ved hjelp av beina og hodet handler det om å holde ballen i lufta.

Målet er å klare minst 20 pasninger uten at ballen går i gulvet. Det er en utfordring med vanlig fotball, men enda vanskeligere med en håndball. Likevel pleier det å lykkes for håndballjentenes eksklusive trikseklubb.

- Før semifinalen klarte vi 42, sier Camilla Herrem.

Øvelsen er et fast innslag i oppvarmingen før hver kamp.

Byåsen-gjengen Herrem forteller at det ikke er hvem som helst som får bli med på den spesielle oppvarmingen.

- Du kan ikke bare komme inn og ødelegge hver gang. Da er det ikke vits i at du er med, sier Byåsen-spilleren.

Og nettopp Byåsen er fellesnevneren for de fleste fot- og hodetrikserne på det norske håndballandslaget.

Øvelsen har nemlig sitt utspring fra trønderklubben, og deltakerne er stort sett nåværende eller tidligere Byåsen-spillere.

- Det er meg, Gøril (Snorroeggen), Ida (Alstad), Kari (Aalvik Grimsbø), Marit (Malm Frafjord) - og så kommer Linka (Linn-Kristin Riegelhuth Koren) av og til.

Er Linka god nok? Og det er noe med tonefallet til Herrem som kan antyde at Larvik-rivalen Riegelhuth Koren har litt mer å bevise når hun trikser med Byåsen-gjengen.

- Stiger kvaliteten litt når Linka går for å løpe i stedet?

- Ja, kanskje bittelitt. Haha! Det er kanskje stygt sagt, men det er jo ærlig da, sier Herrem.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren lever antakelig helt greit med å ikke være den beste med beina. Hun er den eneste i årets norske VM-tropp som er kåret til verdens beste håndballspiller.

Linka fikk utmerkelsen i 2008, og ble den fjerde norske spilleren som vant kåringen etter Trine Haltvik (1998), Cecilie Leganger (2001) og Gro Hammerseng (2007).

Kveldens finalemotstander Frankrike har hatt verdens beste spiller én gang. Det var i 2009, da Det internasjonale håndballforbundet (IHF) kåret Allison Pineau.

Pineau vil bli sårt savnet for Frankrike i kveldens finale. Hun ble båret av banen tidlig i semifinalen mot Danmark med et ødelagt korsbånd i venstre kne.