- Du kan ikke sitte hjemme og spise gråstein til du blir 50 år

Gamst Pedersens melding til Solskjær.

VIL HA SOLSKJÆR TIL ENGLAND:Morten Gamst Pedersen tror Ole Gunnar Solskjær vil lykkes hvis han får sjansen i Aston Villa. Dette bildet er fra landskamp mellom Norge og Ungarn. Norge vant 4-1. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VIL HA SOLSKJÆR TIL ENGLAND:Morten Gamst Pedersen tror Ole Gunnar Solskjær vil lykkes hvis han får sjansen i Aston Villa. Dette bildet er fra landskamp mellom Norge og Ungarn. Norge vant 4-1. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Kjøp fotballabonnement og se Norge - England direkte på Dagbladet.no lørdag 20.45.

BRISTOL (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er favoritt til Aston Villa-jobben, og var på besøk hos Villa-ledelsen i forrige uke.

Morten Gamst Pedersen mener Solskjær vil være en god trener for Premier League-klubben.

PÅ TRENING I NORGE: Morten Gamst Pedersen på trening på Lillestrøm i forbindelse med landslagskapen mellom Norge og England.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
PÅ TRENING I NORGE: Morten Gamst Pedersen på trening på Lillestrøm i forbindelse med landslagskapen mellom Norge og England. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Folk er så opptatt av alderen hans. Men er du god nok er du gammel nok. Erfaring får du mens du går, og du kan ikke sitte hjemme og spise gråstein til du blir 50 år heller og bli manager da. Han har helt sikkert lært mye av Ferguson, og han har vært i Molde nå og gjort det bra der. Hva som er rett tid? Det får kun historien vise. Går han dit og gjør det fantastisk vil alle si sjakktrekk, sier Morten Gamst Pedersen.

Han tror Solskjær har det som skal til for å lykkes.

- Jeg har ikke fått med meg alt som har skjedd rundt saken, men jeg vet at det er en dialog mellom han og Villa. Og skulle det skje at han kommer dit er det kjempebra for han. Å være trener på det høyeste nivået i England. Men først må det skje da, og gjør det ikke det tror jeg han vil fortsette i den gode flyten han har som Moldetrener.

I MØTER: Ole Gunnar Solskjær ankommer Gardermoen sammen med kona Silje og agent Jim Solbakken. Han er i møter med Røkke og Gjelsten i dag.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I MØTER: Ole Gunnar Solskjær ankommer Gardermoen sammen med kona Silje og agent Jim Solbakken. Han er i møter med Røkke og Gjelsten i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det hadde vært fantastisk med en norsk trener i Premier League, og det kunne satt Norge enda mer på kartet. Det blir spennende å se hva som skjer nå, sier Gamsten.

Solskjær er tirsdag kveld i møter med Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke.

- England store i Norge
Lørdag møtes Norge og England på Ullevaal - og Blackburn-proff Pedersen gleder seg.

- Jeg har aldri spilt mot England før og det blir en ny opplevelse. Det er spillere jeg har spilt mot hver uke, og England er nesten større i Norge enn vårt eget landslag, så det blir morsomt. Jeg gleder meg til kamp, sier han.

MED KONA: Ole Gunnar Solskjær ankommer Gardermoen sammen med kona Silje. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MED KONA: Ole Gunnar Solskjær ankommer Gardermoen sammen med kona Silje. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- England har nettopp fått ny manager, så det er sikkert mange som vil vise seg fram. Men vi må bare gjøre det vi kan og håpe det fungere, legger han til.

Spania EM-favoritter
Han tror ikke England kan kjempe om gullet i EM som starter i juni.

- England har vel hatt bedre tropp tidligere, men det handler om å få laget til å fungere. Får Roy (Hodgson, journ. anm.) de til å fungere sammen, som han har gjort med West Brom før, så kan det bli bra, sier Pedersen.

- Spania er kjempefavoritter. Og så er det en del utfordrere bak med Tyskland og Nederland. Så får vi se hvor England havner hen. Media der borte er jo flinke til å rive dem ned, sier Gamst Pedersen. 

MISNØYE: Ole Gunnar Solskjær ble kalt illojal av Molde-ledelsen etter England-besøk i forrige uke.  Foto: Erik Hattrem
MISNØYE: Ole Gunnar Solskjær ble kalt illojal av Molde-ledelsen etter England-besøk i forrige uke. Foto: Erik Hattrem Vis mer