- Du kan kalle oss stormannsgale og dumme, men det er jo deilig

Se videoen om Stabæks eventyr og nedtur.

• I fotballstudio kl. 19.00: Stabæk - Tromsø

(Dagbladet): Til tross for en ribbet spillertropp og en skakkjørt klubbøkonomi, er Stabæk imponerende nok med i medaljekampen i Tippeligaen.

Klokka 19 i kveld møter de Tromsø til toppkamp hjemme i det som en gang ble kalt «Blue Dream Arena». Nå er det blitt «Blue Nightmare Arena», for etter sesongen står Stabæk trolig uten hjemmebane.

Men uansett hvordan man vrir og vender på det er historien om hvordan Stabæks skapte et topplag ut av et middelmådig fjerdedivisjonslag imponerende.

MAX har gått opp løypa foran kampen mot Tromsø, og resultatet kan du se på fotballsendingen deres i kveld eller i videoen øverst i denne saken.

- Du kan kalle oss stormannsgale og dumme, men det er jo deilig. Man blir jo et barn, man leker. Vi lo av oss selv hele tida og tok det ikke gravalvorlig. Folk skriver på nettsider, «Stabæk sa de skulle spille semifinale mot Barcelona på Blue Dream Arena. Det fikk dem ikke til». Som om det var et løfte fra regjeringen. Ha-ha, sier Steen Jensen i MAX-videoen.

Men situasjonen i klubben for øyeblikket er lite å le av dersom man er Stabæk-supporter. I juni meddelte de arenaeier at de ikke er i stand til å innfri leiebetingelsene for 2012 - og får de ikke til en løsning i løpet av kort tid må de finne seg et annet sted å spille hjemmekampene.

Stabæk kan per dags dato ikke spille på Nadderud stadion, da fasilitetene ikke møter kravene til NFF, og arenaen må i så fall gjennom en kostbar oppgradering.

Steen Jensen er imidlertid evig optimist, og nekter å ta noen sorger på forskudd.

- Hvis det skulle gå galt, selv om jeg ikke tror det, må vi spille et annet sted. Om vi havner på Nadderud skal vi lage fest, moro og faenskap. Vi skal nok kunne skape glede og fellesskap der også. Hvis man ikke tåler motgang, og tåler å få en på trynet, må man ikke være med. Da må man ikke prøve å få prinsessa og halve kongeriket, sier han.