- Du kan se frykten i øynene hans

Torres sleit i Chelsea-debuten - og Liverpool scoret rett etter at han ble benket.

TUNG DEBUT: Fernando Torres hadde et par avslutninger, men akkurat i dag tenker nok Liverpool-fansen at det er like greit at han forsvant. Foto: GLYN KIRK/AFP
TUNG DEBUT: Fernando Torres hadde et par avslutninger, men akkurat i dag tenker nok Liverpool-fansen at det er like greit at han forsvant. Foto: GLYN KIRK/AFPVis mer

(Dagbladet): Chelsea - Liverpool 0-1.

I starten av denne uka gikk ettermiddagens kamp fra å være stor - til å bli gigantisk.

På grunn av Fernando Torres, selvfølgelig.

Han sa ganske raskt etter at overgangen var et faktum at han ikke har et vondt ord å si om Liverpool, men skjøt også inn at han drømte om å score i Chelsea-debuten - mot de helrøde. Den tidligere Liverpool-spilleren John Aldridge var gjest i TV 2s studio. Han kunne ikke dy seg da han så Torres ankomme Stamford Bridge:

- Du kan se frykten i øynene hans, sa Aldridge.

Og Torres hadde slettes ikke dagen i debuten. Han markerte seg lite - og fikk Raul Meireles avgjørende scoring i fleisen rett etter at han ble byttet ut etter 65 minutter.

- Keeperen vår hadde ikke så mye å gjøre, er Kenny Dalglish' svar når han blir spurt om Torres av Sky Sports etter kampen.

Torres-feber I det første skjermbildet på Chelseas hjemmeside i ettermiddag, var det tre annonser for den blå drakta med Torres og nummer 9 på ryggen. «Kampen dere har ventet på,» var tittelen på en av de redaksjonelle artiklene.

De smir mens jernet er varmt - for Chelsea-fansen handler nemlig ikke Torres-handelen bare om at de sikret seg en klassespiss. For de fotballgale smaker lite så godt som å rappe en stjerne fra en av rivalene.

Nyere historie gjør nemlig denne kampen svært spesiell, ikke minst på grunn av alle Champions League-duellene mellom disse to lagene.

Førsteomgangen på Stamford Bridge hadde derimot ikke noe historisk sus over seg.

BLE BYTTET UT: Fernando Torres fikk til svært lite mot sine gamle lagkamerater. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS
BLE BYTTET UT: Fernando Torres fikk til svært lite mot sine gamle lagkamerater. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS Vis mer

Til det skjedde det altfor lite.

Maxi i tverrliggeren Torres kunne derimot fått debuten han drømte om, da Maxi Rodriguez etter bare to minutter sendte en feilpasning rett i beina på spanjolen. Maxi hadde muligens ikke fått med seg ukas største sak i engelsk fotball?

Torres løsnet et skudd fra snaut 25 meter, som gikk utenfor. Kanskje burde han avansert litt til før han prøvde seg.

Etter halvtimen fikk den ferske Chelsea-spissen sjansen igjen, da han dro seg inn i feltet etter en Didier Drogba-pasning. Jamie Carragher kastet seg og blokkerte Torres-avslutningen fra skrått hold.

Rett etterpå burde Maxi sendt Liverpool i ledelsen.

Steven Gerrard skjøt et innlegg fra venstresida og Maxi kunne bare bredsidet ballen inn i det åpne målet - men han traff dårlig og skuddet gikk i tverrliggeren.

Meireles-mål Dette ble definitivt ikke noen drømmedebut for Torres. Han fant seg ikke til rette etter hvilen heller, og ble erstattet av Salomon Kalou etter 66 minutter.

- Spillere kommer og går, sånn er fotballen. Jeg har spilt mot mange gamle lagkamerater, som Robbie Fowler. Men det er klart det er vanskelig, for han (Torres) er en av verdens beste spisser, sier Jamie Carragher, som spilte for første gang siden slutten av november, til Sky Sports.

Chelsea-boss Carlo Ancelotti sier det ble vanskelig for Torres på topp i dag.

- Han gjorde sitt beste i en time, men vi sleit med å finne rom, mot et lag som forsvarte seg bra, sier Ancelotti til Sky Sports.

Kort tid etter byttet sendte Raul Meireles Liverpool i ledelsen, da han møtte et Gerrard-innlegg på bakre stolpe.

Før dette hadde Chelsea hatt et bra grep om kampen, med stort trykk i innledningen av andreomgangen - men de skapte likevel lite.

MATCHVINNER: Raul Meireles scoret kampens eneste mål etter 69 minutter. Foto: ALASTAIR GRANT/AP
MATCHVINNER: Raul Meireles scoret kampens eneste mål etter 69 minutter. Foto: ALASTAIR GRANT/AP Vis mer

Blåtrøyene presset kraftig også etter scoringen, men klarte ikke spille seg til veldig mange store sjanser.

Klatrer videre Branislav Ivanovic ville ha straffe på overtid, da han ikke kom seg opp på et innlegg. Glen Johnson stoppet bevisst opp for å hindre ham, og Ivanovic løp rett i ham og gikk i bakken - der var Liverpool heldige. Chelsea ville ha straffe litt tidligere også, da ballen spratt opp i hånda på Lucas. Straffe der hadde vært strengt.

- Jeg synes Ivanovic skulle hatt straffe, men det er ikke noe poeng å diskutere dette nå som kampen er ferdig. Og vi spilte ikke bra i dag, så det blir feil å skylde på dommeren, sier Ancelotti.

Dermed gikk det slik de røde drømte om. Tre poeng og Torres målløs av banen.

Og som Liverpool-supporterne nok kommer til å påpeke de neste dagene: De helrøde er nå bare seks poeng bak Chelsea på fjerdeplassen.

- Vi har fire kamper uten baklengs på rad nå, det er viktig for oss. De siste kampene har vært en fantastisk opptur for hele klubben, sier Dalglish.

ØNSKET VELKOMMEN: Chelsea-fansen hyllet Fernando Torres før og under kampen mot Liverpool. Foto: TOM HEVEZI/AP
ØNSKET VELKOMMEN: Chelsea-fansen hyllet Fernando Torres før og under kampen mot Liverpool. Foto: TOM HEVEZI/AP Vis mer