Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du kan selv tenke deg hvordan det er

Mamelund etter politiaksjon mot lagkamerater i Frankrike.

KARABATIC ARRESTERT: Håndballstjernen Nikola Karabatic ble arrestert av politiet rett etter kampen mellom Montpellier og Paris i ettermiddag. Karabatic spiller på samme lag som Erland Mamelund. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE /NTB Scanpix.
KARABATIC ARRESTERT: Håndballstjernen Nikola Karabatic ble arrestert av politiet rett etter kampen mellom Montpellier og Paris i ettermiddag. Karabatic spiller på samme lag som Erland Mamelund. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE /NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Erlend Mamelund og Montpellier tapte 38-24 mot Paris i den franske toppserien i ettermiddag.

Rett etter kampen aksjonerte politiet mot flere av nordmannens lagkamerater og superstjernen Nikola Karabatic og ytterligere to spillere ble arrestert mistenkt for kampfiksing. Kampen som etterforskes er fra forrige sesong.

- Ingen dramatikk
Dagbladet har vært i kontakt med Mamelund, som ikke ønsker å si mye om saken som preger fransk idrett.

- Jeg ønsker ikke å si noe spesielt om saken, men alt skjedde uten dramatikk, sier Mamelund til Dagbladet.

- Hvordan opplevde du selv det som skjedde etter kampen?

- Du kan selv tenke deg hvordan det er, sier landslagsspilleren.

I tillegg til spillerne Karabatic, Samuel Honrubia og Mladen Bojinovic - er Karabatics bror Luka blant de som er arrestert i saken, melder sportsavisa L'Equipe. Han spiller også på Montpellier.

TAPTE KAMPEN: Her blir Paris-spiller Mikkel Hansen stoppet av Nikola Karabatic og Erlend Mamelund. Etter kampen ble Karabatic arrestert av politiet. Foto:  EPA/STEPHANE REIX
TAPTE KAMPEN: Her blir Paris-spiller Mikkel Hansen stoppet av Nikola Karabatic og Erlend Mamelund. Etter kampen ble Karabatic arrestert av politiet. Foto: EPA/STEPHANE REIX Vis mer

Kampen som er under etterforskning er mellom Montpellier og Cesson Sevigne 12. mai i år. Montpellier tapte overraskende 28-31.

Franske Karabatic regnes som en av verdens beste håndballspillere - og vant OL-gull så sent som i sommer etter finaleseier mot Sverige 22-21.

Svak kamp
Montepellier tapte stort mot Paris søndag ettermiddag, og hovedstadslaget anført av danske Mikkel Hansen vant til slutt med med 14 mål.

- Har kampfiksingsaken preget laget inn mot Paris-kampen?

- Det kan du selv tenke deg fram til. Jeg kan dessverre ikke si noe om det som har skjedd i det siste, og jeg vet ikke mye heller, sier Mamelund.

Om selve kampen sier håndballproffen.

- Vi sliter i andre omgang og blir straffet for det. Det var ikke Paris som var kjempegode i dag, men heller vi som ikke leverte. Det er for dårlig, sier Mamelund.

- Helt utrolig
Danske B.T. skriver at åtte spillere på Montpellier er mistenkte i saken.

- UTROLIG: Haslum-trener Tom-Erik Skarpsno sier kampfiksingssaken er trist for sporten.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
- UTROLIG: Haslum-trener Tom-Erik Skarpsno sier kampfiksingssaken er trist for sporten. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Trener Tor Eirik Skarpsno hos de regjerende seriemesterne Haslum sier til Dagbladet at hele kampfiksingssaken er spesiell.

- Det er veldig kjedelig for sporten, og alt høres veldig spesielt ut. Det er helt utrolig hvis noen av spillerne er innblandet, sier Skarpsno til Dagbladet.

- Det er selvsagt trist for Erlend (Mamelund) å være ny i klubben og havne midt i dette. Det er ikke en optimal start på oppholdet i Frankrike, sier Skarpsno.

Haslum-treneren og Mamelund ble seriemestre sammen forrige sesong. Mamelund ble klar Montpellier i sommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media