- Du kan si det så mye du vil

De norske OL-skytterne prøver så godt de kan å ikke legge press på seg selv. Det er lettere sagt enn gjort.

TRAFF IKKE BLINK: Skytterparet Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen i aksjon i blandet lagkonkurranse. Det endte med tiendeplass. Foto: Heiko Junge / NTB
TRAFF IKKE BLINK: Skytterparet Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen i aksjon i blandet lagkonkurranse. Det endte med tiendeplass. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Norge har ikke fått en pangstart på OL-skytingen etter å ha vært gjennom luftrifle og dueskyting - selv om vi har vært nære.

Kjæresteparet Jeanette Hegg Duestad (22) og Henrik Larsen (23) var Norges største håp på 10 meter luftrifle mixed tirsdag. I tillegg utgjorde Jenny Stene (23) og Jon-Hermann Hegg (22) en spennende duo for Norge.

Duestad ble nummer fire i den individuelle konkurransen etter å ha vært best i kvaliken, mens Larsen ble nummer elleve og lenge luktet på finaleplass. Sammen kunne paret, som traff hverandre på skytebanen, ta OL-medalje på en god dag.

I stedet endte det med en sur tiendeplass etter at Larsen hadde tre skudd på 9-tallet i siste serie (10,9 er best), og skjøt samlet sett under pari til ham å være.

- Litt kjipt

Da hjalp det lite at kjæresten Duestad hadde 25 skudd på rad med 10,4 eller mer. For å sammenlikne: Hun har ikke skutt en «nier» på 114 skudd under OL (!).

- Det er litt kjipt, vi skulle helst sett at vi var i semifinalen, men sånn er det. Det er en lagkonkurranse, sier Duestad til norsk presse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer