HADDE IKKE DAGEN: Strømsgodsets Peter Kovacs, som her er nær å blokkere et utspill fra Odd-keeper Sondre Rossbach, tror drammenserne kommer utover sesongen. Foto: Anders Hoven / Digitalsport
HADDE IKKE DAGEN: Strømsgodsets Peter Kovacs, som her er nær å blokkere et utspill fra Odd-keeper Sondre Rossbach, tror drammenserne kommer utover sesongen. Foto: Anders Hoven / DigitalsportVis mer

- Du kjenner norsk fotball, det er mye rart som skjer

Kovacs har trua.

SKIEN (Dagbladet): Et svakt Strømsgodset klarte aldri å true Odd, og tapte fortjent 2-0 i Skien i kveld.

Drammenserne hadde en god innledning på andre omgang - og var nær utlikning til 1-1 - men var stort sett nest best hele veien.

- Vi spilte mot et godt lag i en toppkamp. Vi hadde ikke like god rytme som vi hadde mot Bodø/Glimt forrige kamp, dessverre. Det var lite flyt, sier Peter Kovacs, til Dagbladet.

Savnet Vikheim Ungareren var aldri nær scoring mot tidligere lagkamerater. Han innrømmer at Godset virket litt planløse, men mener savnet etter suspenderte Gustav Vikheim ikke forklarer det alene.

- Det gikk litt saktere i dag enn mot Bodø/Glimt. Vi må gå tilbake til førsteomgangen mot Bodø. Da var vi gode. Vi savnet Gustav, men det er ikke bare derfor vi taper, sier han.

Strømsgodset står nå med ni poeng på åtte kamper, og er bare tre poeng foran Sandefjord på kvalikplassen. Kovacs minner om at de mørkeblå allerede har møtt både Molde, Rosenborg, Vålerenga - og nå - Odd borte.

- Det er mange kamper igjen, og vi kan komme tilbake. Du kjenner norsk fotball, det er mye rart som skjer. Vi må prestere bedre mot Aalesund på lørdag, sier Kovacs til Dagbladet.

Fokuserer på det positive Godset-trener David Nielsen er heller ikke spesielt godt fornøyd etter kveldens tap.

Dansken velger uansett å fokusere på det positive, og mener ting kunne sett annerledes ut om ikke Jone Samuelsen hadde truffet perfekt rett før hvilen.

- Det var jævlig tungt å få det målet mot oss rett før pause. Vi gjorde noen justeringer og jeg er veldig fornøyd med 2. omgang. Vi produserte et par sjanser vi kunne score på, men alt i alt var Odd fem prosent bedre enn oss, sier han.

- Forsvarsspillet vårt, som vi er blitt bombadert med kritikk for, synes jeg generelt er strålende i dag. Spesielt på dødball, mot det beste dødballaget i Tippeligaen. Det var en helt enorm defensiv prestasjon, og så er det selvfølgelig litt dumt at vi får to andre mål mot oss, legger Nielsen til.

- Vi kommer Godset-bossen tror, i likhet med Kovacs, at laget hans kommer utover høsten.

- Vi har spilt fem bortekamper, fire av dem mot topp-fire-lag. Du kan godt se på tabellen og si at «oi, dere har få poeng», men vi visste at kunne få en tøff start hvis vi ikke var 100 prosent. Man kan tape borte mot Molde, Odd og Vålerenga. Jeg er ganske rolig. Vi har et ungt lag, og vi er nødt til å utvikle spillere, sier han, og legger til:

- Vi kommer. Vi vil gjerne ta medalje, og utover høsten tror jeg vi kommer til å være i toppen.

TROR PÅ TOPPLASSERING: David Nielsen er ikke i tvil. Foto: Anders Hoven / Digitalsport
TROR PÅ TOPPLASSERING: David Nielsen er ikke i tvil. Foto: Anders Hoven / Digitalsport Vis mer