- Du kjørte som en gammel kjerring, Petter

Rally Mexico-leder Petter Solberg (30) fikk klar beskjed fra toer Marcus Grönholm i går.

LEÓN (Dagbladet): Finnen var i sitt vanlig lynne etter at han slo nordmannen med fem sekunder på gårsdagens sjette fartsprøve.

- Du kjørte som en gammel kjerring på den siste prøven, Petter, spøkte Peugeot-føreren da de to var på vei inn til pressekonferansen i rallyhovedkvarteret etter første dag av Rally Mexico.

Men Grönholm kan le så mye han vil. For Petter Solberg har starten på årets tredje VM-runde vært over all forventning.

- Jeg trodde ikke det skulle gå så fort. Dette er nesten perfekt. Men jeg er ikke helt fornøyd enda. Jeg skal prøve å forbedre set-up\'en (innstillingene på bilen. red.anm.), sier Solberg til Dagbladet.no.

Etter seks av 14 fartsprøver ligger Subaru-føreren 20 sekunder foran Marcus Grönholm. Estiske Markko Märtin er treer - drøye halvminuttet bak Solberg. Verdensmester Sébastien Loeb røyk en støtdemper på første fartsprøve - og tapte nesten fire minutter før den første servicen. Dermed skal mye til for at han får med seg VM-poeng.

- Jeg er dum

I forrige VM-runde i Sverige jaget Solberg og Grönholm hverandre i en høydramatisk tidelsstrid som kulminerte med at finnen kjørte av veien - og nordmannen tok årets første seier. Petter Solberg advarer Grönholm mot å prøve seg igjen.

- Før rallyet var min familie og Marcus\' familie sammen noen dager. Da sa jeg til ham at hvis han prøver seg hvis jeg er i ledelsen, så kommer han til å kjøre ut, forteller østfoldingen.

Leder fortsatt: Petter Solberg leder fortsatt Rally Mexico - selv om Marcus Grönholm mener han kjører som en gammel kjerring. Foto: Arnt E. Folvik
Leder fortsatt: Petter Solberg leder fortsatt Rally Mexico - selv om Marcus Grönholm mener han kjører som en gammel kjerring. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Men du hadde angrepet hvis du var nummer to? - Ja, jeg hadde angrepet. Jeg er dum, skratter Solberg.

Tre av seks

Den dobbelte verdensmester Grönholm har hatt en fæl start på sesongen med 5. plass i Monte Carlo og utkjørsel i Sverige. Og finnen har liten tro på seier.

- Nå har jeg ingen sjanse. Bremsene fungerer ikke. Jeg presser pedalen flat, men det går ikke, sier Grönholm til Dagbladet.no. Fartsprøvene i fjellene rundt León - 400 km nord for Mexico by - kjøres i over 2000 meters høyde - og nettopp høyden tror Grönholm gjør at mange - inkludert Solberg - sliter med bremsene.

- Det kan være bremsevæsken som blir varm. Men jeg vet ikke, sier veteranen.

- Jeg er fornøyd med å bli nummer to også. Jeg trener poeng.

- Han bør være fornøyd med en andreplass. For meg er det morsomt å lede rallyet med den nye bilen, sier Solberg som ble nummer fire i fjor.

I går vant han tre av seks fartsprøver. Og vinnerresepten er grei.

- Jeg skal være forsiktig, ikke dum, sier Petter Solberg.

Rally fortsetter i dag med seks fartsprøver.

Ikke dum: Petter Solberg vil prøve å være forsiktig for å sikre seieren.