«Du kommer til å spille 10 år i Norge»

Bakkes fornærmelse til Anthony Annan.

KRANGLET MED BAKKE: Anthony Annan havnet i krangel med Eirik Bakke på vei inn i garderoben etter 1. omgang, etter at sistnevnte hadde skubbet til ghaneseren flere ganger i løpet av de første 45 minuttene. Foto: Digitalsport
KRANGLET MED BAKKE: Anthony Annan havnet i krangel med Eirik Bakke på vei inn i garderoben etter 1. omgang, etter at sistnevnte hadde skubbet til ghaneseren flere ganger i løpet av de første 45 minuttene. Foto: DigitalsportVis mer

|||(Dagbladet): Anthony Annan håpet i det lengste at en stor klubb ville hente ham før overgangsvinduet smalt igjen for snaue tre uker siden, men ghaneseren måtte akseptere at han inntil videre blir i Tippeligaen.

Det ønsket Eirik Bakke å bruke for alt det var verdt under gårsdagens oppgjør i Bergen.

Da dommer Svein Oddvar Moen blåste av for 1. omgang, på stillingen 1-1, havnet de to i krangel på vei av banen. Annan ville klage på at Bakke stadig dultet borti ham, mens Bakke mente Annan forsøkte å påvirke kamplederen til å gi Brann-spillerne gule kort.

Sogningen ga en slengbemerkning «offeret» valgte å flire av etter kampen.

- Bakke prøvde å fornærme meg. Han sa at jeg kommer til å spille ti år til i Norge, sier Annan muntert ifølge Adresseavisen.

33-åringen bekrefter RBK-spillerens versjon.

- Det står jeg for. Han lille spretten der, sier Bakke.

Dommen: For liten av vekst
Men der Bakkes spådom om 10 år i Norge trolig er skivebom, kan han ha et poeng når det gjelder Annans størrelse. Da Dagbladet snakket med talentspeider Stig Torbjørnsen forrige måned avslørte han at den manglende interessen fra europeiske toppklubber gjerne skyldes at de mener han er for liten av vekst.

- Jeg rister på hodet, og argumenterer for at det er mange spillere på hans størrelse som gjør det godt i store klubber. Hvor storvokst var en spiller som Makelele, eller folk som Mascherano og Diarra. Paul Scholes - hvor høy er han? sa Torbjørnsen.

Annan var imidlertid stor - om enn ikke bokstavelig - på Ghanas midtbane under sommerens VM-sluttspill. Og han har vært bunnsolid i Tippeligaen gjennom hele sesongen, i tillegg til å gjøre en god figur i kvalifiseringen til Champions League.

Ser til England, Italia og Spania
Uten at det har vært nok til å friste klubber fra store ligaer i tilstrekkelig grad.

Annan selv sier han inspireres av å studere spillerne i England, Spania og Italia.

- Jeg ser mye på Premier League, Serie A og La Liga, og prøver å kopiere det de beste spillerne der gjør. Jeg har en kontinental spillestil og jeg tror norsk fotball hadde vært bedre om flere tenkte som jeg, sier Annan til Adresseavisa.

IRRITERT: - Den lille spretten, sier Eirik Bakke om Annan. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
IRRITERT: - Den lille spretten, sier Eirik Bakke om Annan. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer