- Du ler hele veien til banken, da!

Tutta om seierssjekken på 2,9 millioner kroner.

I helga vant Suzann Pettersen karrierens andre majorseier i golf - seks år etter den første.

Totalt står hun med 13 seirer på LPGA-touren, og hun er blant jentene på touren med fleste topp 10-plasseringer. Så selv om hun ofte ikke har nådd helt opp i de største og viktigste turneringene, så viser lista over innspilte premiepenger at hun har tjent mer enn en million dollar hvert år de siste årene.

- Heldig Men premien på 2,9 millioner kroner etter triumfen i vakre Evian sist helg, troner helt øverst på premielista til Tutta.

- Du ler vel hele veien til banken, da. Du gjør det. Men det er et resultat av mye arbeid og jeg er heldig som kan drive med golf på heltid og få ut lønning på nesten ukentlig basis, sier Suzann Pettersen til Dagbladet om den fete seierssjekken.

Nå lover hun at det ikke går seks år til neste seier i en major - som jentene har fem av på touren hvert år.

- Hehe, nei, jeg håper ikke det. Men alt må klikke på de riktige ukene. Jeg føler meg uansett heldig som kan sitte her og si at jeg vant major nummer to. Konkurransen er stor og mye skal klaffe, sier Suzann Pettersen.

I seiersrusen bredte hun det norske flagget rundt seg, og kysset den digre pokalen. Sjelden har Tutta følt en seier sterkere.

- Det var kult når det kom fallskjermer med norske flagg svevende og de spilte nasjonalsangen. Det var stort å ta det norske flagget rundt meg. Man blir tatt litt på senga når nasjonalsangen blir spilt, for det er ikke så veldig vanlig i golf. Det var en unik opplevelse, sier hun.

- Du ble rørt?

- Ja, jeg ble faktisk litt smårørt, samtidig som det føltes veldig naturlig å stå der.

Å vinne i vakre Evian er blant de tingene Suzann Pettersens har satt opp på sin personlige ønskeliste over ting hun ønsker å oppnå her i livet. Se videoen i vinduet øverst for å se hva annet som står på Tuttas ønskeliste.

Fantastisk måned Evian-seieren var kronen på verket etter en fantastisk måned for det norske golfesset. Hun var med å vinne prestisjetunge Solheim Cup med Europa, og vært best i to strake LPGA-turneringer.

Alt har klaffet. Tutta har surfet på en gigantisk medgangsbølge.

- Det er litt tilfeldig, men jeg føler også at jeg er veldig nøye i det arbeidet jeg legger ned. Jeg har kommet på et nivå hvor jeg vet hva som kreves for å levere uke etter uke.

Hun mener fiaskoen i US Open i juni, hvor hun misset cuten, ga henne en vekker.

- Da måtte jeg ta en realitetssjekk. Hvor var det skoen trykket? Og så har jeg prøvd å ta tak i de tingene hvor forbedringspotensialet var stort. Og det har jeg lykkes bra med, sier hun og smiler bredt.

Åpner dørene Med andreplass på verdensrankingen, og med førsteplassen innen rekkevidde dersom resten av sesongen gir flere oppturer, så er interessen rundt Tutta vokst i omfang. Nå er det også klart at TV2 skal lage en tv-serie om henne.

Og når hun først har bestemt seg for å slippe tv-seerne inn i livet sitt, så lover hun åpne dører.

- Hvis jeg først skal ha en tv-serie, så får jeg gjøre det en gang, så jeg slipper å gjøre det igjen, sier hun.

RØRT: Suzann Pettersen var ekstra rørt da hun feiret med det norske flagget etter majorseieren i Evian i helga. - Det er ikke så ofte nasjonalsangen spilles i golf, så det var en unik opplevelse. Foto: NTB Scanpix
RØRT: Suzann Pettersen var ekstra rørt da hun feiret med det norske flagget etter majorseieren i Evian i helga. - Det er ikke så ofte nasjonalsangen spilles i golf, så det var en unik opplevelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer