Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Du lytter til meg neste gang, ikke sant?»

United-juvel lærte ei lekse da han ignorerte Solskjærs råd.

KOMMENDE UNITED-STJERNE?:  I desemberutgaven av medlemsbladet United-supporteren snakker 21 år gamle Tom Cleverley om innflytelsen reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær har hatt på karrieren hans. Her feirer han en scoring under Uniteds sommerturné. Foto:  Bob Levey/Getty Images/AFP
KOMMENDE UNITED-STJERNE?: I desemberutgaven av medlemsbladet United-supporteren snakker 21 år gamle Tom Cleverley om innflytelsen reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær har hatt på karrieren hans. Her feirer han en scoring under Uniteds sommerturné. Foto: Bob Levey/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som spiller var Ole Gunnar Solskjær kjent for å analysere motstanderen fra benken, slik at han var maksimalt forberedt når han fikk sjansen.

Som trener er det fortsatt litt vanskelig å si hva 37-åringen står for, men ting kan tyde på at han har tatt med den analytiske tilnærmingen fra spillerkarrieren.

En historie fra Manchester United-juvelen Tom Cleverley - som har to mål på sine tre siste kamper på utlån i Wigan - er i hvert fall med på å bygge opp under det inntrykket.

Hadde studert Schmeichel
I desemberutgaven av medlemsbladet United-supporteren snakker han om innflytelsen reservelagstrener Solskjær har hatt på ham. Og hvorfor det gjerne lønner seg å gjøre som nordmannen sier.

- I en derbykamp mot City fortalte han meg at dersom jeg kom bak forsvarslinjen deres, og var alene med keeper Kasper Schmeichel, skulle jeg sikte rett mot beina hans. Jeg ble spilt gjennom i den kampen, men i stedet for å gjøre slik han hadde sagt, siktet jeg mot et av hjørnene. Han reddet skuddet, sier Cleverley.

GJØR SUKSESS: Tom Cleverley, som er offensiv midtbanespiller, har scoret to mål på sine tre kamper for Wigan. I januar hentes han trolig tilbake til Old Trafford av sir Alex Ferguson. Foto: (AP Photo/Tim Hales)
GJØR SUKSESS: Tom Cleverley, som er offensiv midtbanespiller, har scoret to mål på sine tre kamper for Wigan. I januar hentes han trolig tilbake til Old Trafford av sir Alex Ferguson. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer

Solskjær hadde ikke glemt episoden etter kampslutt.

- Etter kampen sa Ole: «Du lytter til meg neste gang, ikke sant?». Da jeg så videoen fra kampen, så jeg at Schmeichel hadde spredd beina for å redde ballen. Ole hadde studert ham. Det er én av grunnene til at han var en av de beste avslutterne i verden, sier 21-åringen.

Emosjonell Solskjær
I årene framover må ungguttene i Manchester United klare seg uten rådene fra Solskjær. I går ledet nordmannen reservelaget for siste gang før han setter kursen for Molde, og med 5-1-seier over Newcastle ble avslutningen av den hyggelige sorten.

Etter kampen var det en emosjonell Solskjær som snakket med united.no, etter å ha satt punktum for 14 år i Manchester United.

- Det var fint å få en siste kamp med guttene, og jeg sa i forkant at jeg ikke kom til å huske dem hvis de ikke spilte bra. Det var en god avslutning. Du blir veldig godt kjent med dem og får et veldig nært forhold. De takket meg, og det er veldig kjekt at de har trivdes med meg, sa han.

STUDERT AV SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær hadde studert keeperstilen til daværende City-keeper Kasper Schmeichel før han møtte byrivalen med Uniteds reservelag. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES.
STUDERT AV SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær hadde studert keeperstilen til daværende City-keeper Kasper Schmeichel før han møtte byrivalen med Uniteds reservelag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES. Vis mer

I dag kjører han inn på treningsfeltet Carrington for (foreløpig) siste gang som United-ansatt for å ta farvel med sin mentor og læremester - sir Alex Ferguson.

ANALYTISK: Ole Gunnar Solskjær gir spillerne sine konkrete instrukser før kamp.  Foto:  Morten Pedersen / Dagbladet
ANALYTISK: Ole Gunnar Solskjær gir spillerne sine konkrete instrukser før kamp. Foto: Morten Pedersen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!