«Du må gi deg, Thor. Kutt ut syklingen!»

Kona fryktet ektemannen skulle få hjertetrøbbel.

FRYKTET FOR HELSEN Da Thor Hushovd fortalte kona Susanne at han stakk seg selv til blods for å bøte mot voldsomme kramper under Tour de San Luis i 2013, brøt hun sammen i gråt. I boka skriver Thor Hushovd at kona fryktet han skulle presse seg til hjertetrøbbel.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
FRYKTET FOR HELSEN Da Thor Hushovd fortalte kona Susanne at han stakk seg selv til blods for å bøte mot voldsomme kramper under Tour de San Luis i 2013, brøt hun sammen i gråt. I boka skriver Thor Hushovd at kona fryktet han skulle presse seg til hjertetrøbbel. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I selvbiografien «Thor» er Thor Hushovd åpen om helseproblemene han har slitt med de siste årene av sin aktive karriere.

Uten å ha fått det bekreftet av legene, men han årsaken er et angrep av kyssesyke som skriver seg til 2012-sesongen.

Men selv da 2012-sesongen avsluttes sterkt, viste problemene å vedvare inn i 2013-sesongen. En av de verste opplevelsene skriver seg fra Tour de San Luis i januar.

Der var han allerede kjørt av i hovedfeltet mens han satt og stakk en sikkerhetsnål i låret for å bli kvitt de verste krampene.

«Det rant røde striper av blod nedover beina. Krampene var vondere enn stikkene, og jeg følte det hjalp. Det var som om stikkene ga et elektronisk sjokk i musklene og jeg klarte å overvinne smerten fra krampene, i alle fall en liten stund».

Det var Lance Armstrong som hadde tipset nordmannen om dette trikset etter en liknende opplevelse i Tour de France i 2002.

Kona gråt En nedbrutt Hushovd fortalte kona Susanne om opplevelsen i etterkant av rittet.

Hun gråt og var alvorlig bekymret for ektemannens helsetilstand.

«Du må gi deg, Thor. Kutt ut syklingen!»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer