Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du må gjerne kalle meg Morgan

Andersen forsøkte å løse opp stemningen.

(Dagbladet.no): Morgan Andersen står rakrygget i vitneboksen i Oslo tingrett. Det er ventet at han vil bruke hele dagen til å forklare seg om kontraktsrotet i Mikel-saken.

Han gjorde et tappert forsøk på å gjøre stemningen litt mindre formell i formiddag, mens aktor Svein Holden fyrte løs.

- Du må gjerne kalle meg Morgan, sa han, henvendt til aktor.

- Nå bruker vi etternavn mens vi er her inne, svarte statsadvokat Svein Holden.

I går ble det klart at to av hovedaktørene i den kompliserte saken, Mikel og Shittu ikke får vitnet. Aktor Holden hadde sendt forespørsel til det britiske rettsvesenet, men denne ble forsinket på grunn av poststreik.

Dermed fikk ikke britene tilrettelagt for at de to kunne gi forklaring og aktor Holden og Andersens forsvarer Cato Schiøtz må forholde seg til at kun politiforklaringene blir lest opp.

Nigerianerne fornærmet

I sin forklaring gikk Andersen nærmere inn på agenten Shittu. Mens Lyn var på treningsleir i Spania måtte Andersen avbryte ferien sin og reise ned.

FORKLARER SEG I DAG: Mesteparten av rettssdagen i dag vil gå med til Morgan Andersens forklaring. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
FORKLARER SEG I DAG: Mesteparten av rettssdagen i dag vil gå med til Morgan Andersens forklaring. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

- Det var misnøye fra de nigerianske spillerne. De er fornærmet fordi det bare er Mikel som har fått kontrakt, sier Andersen, som forholder seg til presensform i store deler av forklaringen sin.

Han forklarer at han har møter med de nigerianske spillerne som er under press. De har problemer med agentene sine og får ikke pengene de skal ha.

- Shittu sier til foreldrene at spillerne har fått pengene sine og brukt dem på seg selv. Så da spillerne kommer tilbake fra treningsleiren i Spania får disse spillerne kontrakt, sier Andersen.

26. november blir det inngått kontrakter med de tre nigerianerne, som Andersen sier han vet er gyldige.

- Jeg regner med at du som advokat vet at jeg har rett, sa Andersen henvendt til aktor Holden.

Startet NISO

Den tidligere hockeyspilleren Andersen ble også bedt om å redegjøre for sin bakgrunn av aktor Holden.

- Jeg har jo vært og sett deg spille hockey i Stjernen-hallen, sa aktor til Andersen, da han ble bedt om å forklare bakgrunnen sin.

image: - Du må gjerne kalle meg Morgan

Andersen forklarer at tok initiativ til en spillerorganisasjon NISO på 90-tallet.

- NISO ble dannet ved en tilfeldighet, en fagforening for idrettsutøvere i 1995. Det var jeg som var initiativtaker.

Andersen forklarer at han behandlet omtrent 1500 saker mens han var i NISO. Dette dreide seg om forhandlinger, konflikter mellom spillere og klubber, til skader og forsikringsansvar.

- Høsten 2003 ble jeg innkalt til et møte hos Atle Brynestad. Jeg får tilbud om jobb i Lyn. Det Atle Brynestad forteller meg og hans måte å være på gjør at jeg vurderer å gi opp det jeg har jobbet med i nesten ti år.

Det er ventet at hele dagen vil gå med til Andersens forklaring. Underveis dukker det stadig opp spørsmål fra aktoratet og dommeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media