Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du må ikke si noe til meg om det

Kari vil ikke ha konkurs-info.

KAN MISTE JOBBEN: Kari Aalvik Grimsbø vil ikke ha informasjon som kan ødelegge EM-fokuset på Lillehammer. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
KAN MISTE JOBBEN: Kari Aalvik Grimsbø vil ikke ha informasjon som kan ødelegge EM-fokuset på Lillehammer. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): De norske spillerne er opptatt av - og dyktige til - å stenge ute alle forstyrrende elementer under et mesterskap.

Ting som kontraktsforhandlinger eller klubbråk blir lagt på is. Jentene leser stort sett ikke aviser eller ser sportssendinger på tv. De holder seg inne i EM-bobla.

Men noen ganger dukker det opp ting som gjør at det kan være lett å falle ut av mesterskapsmoduset. Som når du får beskjed om at du kan miste jobben din.

- Ikke si noe Kari Aalvik Grimsbøs Team Esbjerg hasteinnkalte i går 110 sponsorer til et nødmøte, for de har rett og slett ikke penger. Esbjerg-ledelsen bruker selv ordet likviditetskrise og det kan i verste fall ende med en konkurs.

- Jeg har ikke fått noe informasjon om det og har heller ikke prøvd å få vite noe. Jeg vil ikke vite noe om det. Nå er jeg her, og det er dette som betyr noe nå. Det som skjer der nede, får jeg ta når jeg kommer hjem, sier Aalvik Grimsbø til Dagbladet.

- Du klarer å stenge det ute?

- Ja, ved å unngå informasjon og ikke snakke med dem der nede. Så du må ikke fortelle noe til meg, jeg vil ikke vite noe. Jeg får ikke gjort noe med det uansett og jeg storkoser meg her. Det er her jeg skal prestere nå, ikke der nede.

For Kari handler det bare om Sverige nå, Norges motstander i mellomrunden i morgen kveld.

Kjemper for å overleve Esbjerg ligger midt på tabellen i Danmark, på 6. plass. De har ni poeng etter ti kamper og er 11 bak serieleder Viborg - som har full pott.

SÅ PÅ SUPER-KATRINE: Kari Aalvik Grimsbø satt på benken mot Ungarn i går kveld, da Katrine Lunde Haraldsen leverte en forestilling i verdensklasse. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SÅ PÅ SUPER-KATRINE: Kari Aalvik Grimsbø satt på benken mot Ungarn i går kveld, da Katrine Lunde Haraldsen leverte en forestilling i verdensklasse. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Vi er rammet av et svært vanskelig sponsormarked. Vi har ikke klart å erstatte få store avtaler med flere mindre, skriver klubben i en pressemelding ifølge Haandbold.com.

Det er økonomisk krise i dansk håndball. Bare for noen uker siden ble det klart at Kristian Kjellings AaB legger ned håndballdriften etter denne sesongen.

Nå frykter de samme resultat i Esbjerg.

- Selskapet er i en økonomisk uholdbar situasjon og en likviditetskrise, som krever en rask løsning - for at vi skal overleve.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!