Premier League 2018

Du må nok ha en Messi eller Ronaldo på laget for å vinne Champions League

Chelsea har spilt to gode kamper mot Barcelona og tapt 4–1 sammenlagt. Den eneste forskjellen er Lionel Messi.

TO MÅL OG EN MÅLGIVENDE: 3-0 er scoret og seieren er i boks. Lionel Messi har vært den eneste forskjellen på Chelsa og Barcelona i to kamper om retten til kvartfinalen i Champions League. Foto: Emilio Morenatti/AP
TO MÅL OG EN MÅLGIVENDE: 3-0 er scoret og seieren er i boks. Lionel Messi har vært den eneste forskjellen på Chelsa og Barcelona i to kamper om retten til kvartfinalen i Champions League. Foto: Emilio Morenatti/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Barcelona-Chelsea 3–0 (2–0) 4–1 sammenlagt

DE BLE IKKE utspilt selv om resultatet er brutalt og skriker om forskjeller. Chelsea var best i London og gode da de måtte være det da Barcelona kom foran på Camp Nou. Men når en av verdens to beste spillere de ti siste åra er i flytsonen, hvilket de stort sett alltid er når det drar seg til om titlene, spiller det nesten ingen rolle hva du gjør.

Kan hende Jupp Heynckes i Bayern München eller Pep Guardiola i Manchester City kan trylle fram en motgift.

Men det vil jeg se først.

DA GRUPPESPILLET I Champions League var ferdig før jul snakket mange om engelsk dominans og Premier Leagues renessanse i europeisk klubbfotball. Alle fem lagene – Manchester City, Liverpool, Tottenham og Manchester United som gruppevinnere – gikk enkelt videre til åttedelsfinalen.

Det hadde ikke skjedd før i turneringas historie.

Det var både banebrytende og et tegn på nye tider.

NÅR KVARTFINALENE TREKKES er bare to av dem tilbake, Manchester City og Liverpool. Man kan ikke si det er dårlig og rope krise, alternativene hadde jo vært at lag som Barcelona, Juventus og Sevilla ikke var med videre, det er bare litt skuffende. Og overraskende. Men faktum er at Tottenham ikke var gode nok da det gjaldt mot Juventus, at Manchester United dummet seg ut både borte, hjemme og på pressekonferansen etter kampen mot Sevilla, og at Chelsea møtte overmakta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer