Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du må si: «Det er like sjokkerende for meg som for hele Norge.»

Her er innholdet i lydopptaket som er et av politiets viktigste spor i kampfiksingsskandalen.

LYDBÅNDET: Et av politiets hovedspor mot de fire siktede. Dagbladet avslører i dag innholdet av det hemmelige opptaket. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
LYDBÅNDET: Et av politiets hovedspor mot de fire siktede. Dagbladet avslører i dag innholdet av det hemmelige opptaket. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Ett av politiets viktigste spor i kampfiksingssaken er et opptak der en angivelig siktet innrømmer å ha fått penger. I tillegg blir andre spillere navngitt, og det blir gitt råd om ikke å snakke med politiet.

Samme uke som de fire siktede i kampfiksingsskandalen ble avhørt, fikk politiet tak i et opptak som de mener styrker bevisgrunnlaget mot de siktede.  Dagbladet kan i dag avsløre innholdet i samtalen som er tatt opp.
 
Politiet har mottatt informasjon om at det skal være en av de siktede som snakker på opptaket sammen flere andre personer - og de mener at opptaket røper antatt kampfiksing.

Politikilder kan imidlertid ikke overfor Dagbladet bekrefte at det er en av de siktede, ettersom de nå jobber med å identifisere stemmene på opptaket. På opptaket skal dette bli sagt av en person som skal være spiller på ett av lagene som er i søkelyset:

- Jeg trodde jeg skulle få 70 000 kroner, men de ga meg bare 30 000 kroner. 

Får råd Det skal også bli snakket om andre navngitte spillere som skal ha fått 100 000 kroner.  Dagbladet har tidligere omtalt at politiet har informasjon om at minst to spillere skal ha fått 100 000 kroner.

Personen som sier han har mottatt penger, skal i samtalen få råd fra de andre som er til stede.

- Du må si: «Det er like sjokkerende for meg som for hele Norge. Jeg skjønner ikke at de kan gjøre det».  Du må be de holde kjeft. Du spiller aldri mer fotball igjen hvis du blir dømt.

I tillegg snakkes det om påståtte bakmenn. Dagbladet har tidligere omtalt at politiet etterforsker om en gamblingliga i Sverige kan stå bak den påståtte kampfiksingen. I samtalen skal det også bli sagt at «politiet ikke kan konkludere med kampfiksing» ut fra videobildene fra kampen. Follo ledet 3-0, men Østsiden scoret fire mål i løpet av de siste 26 minuttene.  

- Ikke heldig Politiadvokat Christian Stenberg i Oslo politidistrikt vil ikke kommentere detaljer rundt opptaket.

- Hvis det er slik at båndet inneholder bevismateriale, så er det ikke en heldig situasjon at pressen får tilgang til det. Men vi vet at båndet er levert til media, sier Stenberg.  

Stenbergs kollega, politiadvokat Ragnvald Brekke, har tidligere overfor Dagbladet bekreftet at politiet har et opptak, og at det var en av grunnene til at fire personer ble siktet i saken. Tre spillere fra Follo og en spiller fra Asker er siktet for heleri. Politiet etterforsker om kampene der Follo tapte 3-4 mot Østsiden og Asker tapte 1-7 mot Frigg den 24. juni kan ha blitt utsatt for kampfiksing.

Politikilder sier til Dagbladet at det hemmelige opptaket er ett av politiets hovedspor. Likevel understreker kildene at de ikke vet motivet for hvorfor samtalen er tatt opp, og de har ikke fått bekreftelse på hvem stemmene tilhører.

- I denne saken er det mange rykter og mye spekulasjoner. Dessuten kan det være noen som har motiver som vi foreløpig ikke kjenner til. Dette kan være personer tilknyttet gamblingmiljøet. Det er dette vi blant annet prøver å finne ut nå, sier kilder.

Dagbladet får opplyst at NFF også kjenner til et opptak der det skal være «innrømmelser».

- Vi er ikke i besittelse av noe utover det vi overleverte til politiet da vi ba dem undersøke saken. Vi har aldri hatt noe opptak eller bånd, sier generalsekretær i NFF Kjetil Siem.  

De fire siktede nekter straffskyld i saken. Advokat Carl Bore representerer en av de siktede Follo-spillerne.

- Nå er det på tide at forsvarerne også får en kopi av opptaket, ikke minst fordi vi kan finne mer ut hvorfor min klient er siktet i denne saken. Det er en uholdbar situasjon for min klient nå. Spillerkarrieren er satt på hold i påvente av politiets etterforskning. Nå bør politiet derfor ta en beslutning om hvem som fortsatt skal være siktet, og hvem som ikke har noe med saken å gjøre, sier Bore.

- Men opptaket går langt i å antyde kampfiksing?

-Hvis det blir sagt det som dere refererer, så bare bidrar dette til å styrke mistanken om at det kan ha foregått kampfiksing. Det er ikke tvil om at det er forsvarlig av politiet å iverksette etterforskning, sier Bore.

-Holder tilbake bevis Advokat Snorre Torgrimsby representerer en annen Follo-spiller.

- Jeg vet ikke mer enn jeg får referert i pressen. Min klient har vært i avhør og bestrider kjennskap til påstått kampfiksing, sier Torgrimsby.  

Asker-spillerens advokat Ole Petter Drevland har bare hørt om lydbåndet gjennom media.

- Jeg har lest om det gjennom media. Politiet holder gjerne tilbake bevis i saker som dette, men jeg regner med at vi får det etter hvert. Jeg forholder meg bare til at min klient nekter for å ha noe med dette å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media