-  Du må si unnskyld, Tom

Erik Solér krever at Tom Nordlie sier unnskyld til Henning Berg etter finger-episoden.

Det var da Start utliknet to minutter på overtid at Nordlie blåste ut i området mellom de to lags innbytterbenker. Lyn hadde dratt ut tida mot slutten av ondagens Tippeliga-kamp og spenningsnivået var på bristepunktet helt til Todi Jsnsson satte inn 1- 1.

TV-bildene til NRK viser Nordlie som snur seg i retning av Lyn-benken. Han brøler noe som kan tolkes som to engelske banneord på fire og tre bokstaver - og viser fingeren.

Tema i styret

Start-boss Erik Solér vil forfølge saken.

-  Dette er uheldig og helt uønsket oppførsel. Vi har allerede snakket om det i styret og kommer til å innkalle Tom for å ta en prat og påpeke at vi ikke skal ha det slik i Start. Jeg kommer også til å be Tom ringe til Henning så snart som mulig for å be om unnskyldning. Det hadde jeg gjort, sier styreleder i Start ASA Erik Solér til Dagbladet.

I går beklaget Nordlie episoden overfor Dagbladet:

-  Det skulle ikke skjedd, og jeg beklager dette. Det er ikke bra at barn så det, sier Nordlie.

Men han nekter for å at utbruddet var rettet mot noen bestemt, og sier saken er tatt helt ut av sine proporsjoner:

 VISTE FINGER{rsquo}N: Norges Fotballforbund ber nå om en redegjørelse fra Tom Nordlie etter denne episoden i kampen mellom Start og Lyn onsdag. Foto: NRK
VISTE FINGER{rsquo}N: Norges Fotballforbund ber nå om en redegjørelse fra Tom Nordlie etter denne episoden i kampen mellom Start og Lyn onsdag. Foto: NRK Vis mer

-  Det hele skjedde spontant. I forkant av kampen hadde jeg hatt tre-fire døgn uten søvn, det var mye styr blant annet med kontraktsforhandlingene. Vi styrte kampen mot Lyn i 90 minutter, og da vi endelig fikk mål, reagerte jeg som jeg gjorde, forklarer han.

-  Det var ikke ment mot verken Henning Berg eller andre i Lyn, bare et utfall i spontan glede. Jeg snakket med Henning etter kampen, og takket alle spillerne deres for kampen. Det falt ikke ett vondt ord mellom oss, og det dreier seg bare om et uheldig følelsesutbrudd. Det må være rom for følelser, og jeg har ikke vært involvert i noe negativt på fem sesonger.

-  Jeg vil kalle dette en storm i et vannglass, sier Nordlie.

Ukjent

Tom Nordlie hadde ingen planer om å ringe Henning Berg da Dagbladet snakket med ham i går kveld. Serielederens trener svarer slik på styrets utspill:

-  Jeg er forberedt på å skrive rapport til forbundet. At jeg må forklare meg for Start, er ukjent for meg. Jeg må bare si det samme til dem som jeg sier til deg - det var bare et følelsesutbrudd, ikke ment mot Henning. Jeg gjorde det i retning det målet vi scora mot, og det var bare tilfeldig at det var samme vei som Lyn-benken.

Berg venter ikke

Lyn-trener Henning Berg går ikke rundt og venter på noen telefon fra Sørlandets hovedstad.

-  Jeg er ferdig med denne saken. Dessuten så jeg heller ikke det som skjedde. Utover det har jeg ingen kommentar. Hva Nordlie, Start eller NFF gjør, har jeg ikke noe med, sier Berg.

Solér legger vekt på at Start forsøker å ha et godt forhold til konkurrentene i Tippeligaen.

-  I utgangspunktet ønsker vi å ha positive relasjoner til konkurrentene våre. Derfor ga vi også de beste plassene på tribunen til Morgan Andersen og Atle Brynestad, sier Solér, som ikke kommer til å straffe treneren utover en muntlig korreks:

-  Nei, det kommer vi ikke til å gjøre. Til Toms forsvar må det sies at han har vært flink i hele år. Det har ikke vært noe uro. Vi ser på dette som et engangstilfelle.

Redegjørelse

På bakgrunn av TV-bildene og rapporten til kampinspektøren ber Norges Fotballforbund nå om en redegjørelse fra Nordlie. På bakgrunn av den avgjøres det om saken sendes over til Doms- og sanksjonsutvalget. I så fall kan Nordlie risikere karantene.

-  Vi har gått gjennom det vi har, men har ikke funnet en liknende sak hos oss tidligere, sier Svein Rustad i NFF.

-  Jeg blir ikke noe bedre menneske av om de straffer meg, sier Tom Nordlie.

REAGERER: Starts styreleder Erik Solér (t.h.) liker dårlig fingerspråket trener Tom Nordlie brukte mot Lyn-benken. - Uønsket oppførsel, sier han. Her fra kampen Start-Molde sist søndag.