- Du må tåle å gi litt juling, og du må tåle å ta imot juling

Det er jentene som dominerer i roller derby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Roller derby er for mange en ukjent sport.

Nidaros Rollerderbyklubb ble startet i august 2010, men spilte sin første kamp i juli 2012.

- Det vanligste spørsmålet vi får er: Hvor er ballen? sier Lisbet Slettahjell, som går under navnet Betty Bye Bye.

Spillet foregår på rulleskøyter, men uten bruk av baller eller køller. Poenget er at en fra hvert lag skal passere motspillerne, mens de beveger seg rundt på en oval innendørsbane.

- Det er en tøff og fartsfylt sport, men vi har ikke så mange skader blant spillerne, fordi vi må gjennom omfattende tester for å få lov til å konkurrere, sier Slettahjell.

Strenge sikkerhetskrav For å bli spilleklar må spillerne gjennom en evaluering, for å vise at de kan reglene, og de må vise at de har nok ferdigheter på rulleskøytene.

- Roller derby er jo en kontaktsport, og man må lære seg å falle riktig. Man må tale å både gi litt juling, men også å ta imot juling.

Roller derby har sin opprinnelse fra rulleskøyte-maraton i USA i 1930-årene, og allerede i 1935 ble den en populær sport i USA.Mye av fokuset var på underholdning, og utøverne kledde seg opp, sminket seg, og fikk egne spillenavn.Det er fortsatt mye show, men nå er det mer fokus på det sportslige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.