Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du må være ny i gamet?

Justyna Kowalczyk til finsk journalist som spurte om Bjørgens astmamedisin.

BLID SOM EI SOL: Justyna Kowalczyk er klar for en ny verdenscupsesong etter at hun fant motivasjon til å satse videre. Og hun mener alvor. Målet er to gull i Falun-VM. "Astma-krigen" mot Marit Bjørgen ønsker hun ikke å si noe mere om. Foto: Hans Arne Vedlog
BLID SOM EI SOL: Justyna Kowalczyk er klar for en ny verdenscupsesong etter at hun fant motivasjon til å satse videre. Og hun mener alvor. Målet er to gull i Falun-VM. "Astma-krigen" mot Marit Bjørgen ønsker hun ikke å si noe mere om. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

KUUSAMO (Dagbladet): - Dette snakket vi jo om for fire år siden. Jeg har ikke sagt noe mer etter det, sier en oppgitt Justyna Kowalczyk da det "evige spørsmålet" om Marit Bjørgens bruk av astmamedisin kom opp under pressekonferansen hennes i Kuusamo i går.

- Men du snakker fortsatt om det?

- Nei, nei. Men jeg ble spurt om noe i Val Senales og svarte da bare at jeg hadde samme syn på dette som for fire år siden. Ingenting har endret seg.

- Men hva er egentlig problemet med Bjørgen og medisinen hennes, spurte en fisk journalist.

- Du må være ny i gamet? Dette snakket vi om for fire år siden. Jeg har ikke sagt noe mer siden da, og vil heller ikke gjøre det nå, sa Kowalczyk.

Uansett, for fire år siden stilte hun et stort spørsmålstegn ved om Marit fikk en prestasjonsfremmende effekt ved å bruke astmaspray. Det har en rekke medisinske kapasiteter slått fast at Bjørgen ikke får, men Kowaczyk har altså ikke endret mening av den grunn.
Tungt å motivere seg Astmamedisin ville hun altså ikke snakke om, men om sine egne forberedelser snakker den polske langrensstjerna gjerne.

Etter OL sist vinter, hvor hun slet med en skade i foten, men likevel sikret seg et gull, vurderte hun å legge opp.

- Det var tungt å komme å komme etter medisinsk behandling i sommer. Det var tungt å motivere seg. Veldig tungt faktisk. Men da jeg førts kom i gang med hard trening og kjente at jeg kom i ganske god form, kom også lysten tilbake. Nå er jeg veldig motivert for sesongen.

- Er du fortsatt en klassisk-ekspert, eller har du jobbet med å forbedre fristils-egenskapene dine?

- Jeg har gjort som vanlig. Jeg blir nok ingen skøyte-stjerne i vinter heller, hehe.

Går alt - som vanlig Mens de norske - og de fleste utenlandske - gjerne legger inn ei konkurransepause etter Tour de Ski for å bygge opp en ny formtopp tl mesterskapene senere på vinteren, lever Kowalczyk opp til kallenavnet sitt - "Diesel-Doris" - og kjører på. Hun går vanligvis alle renn som finnes.

Det er planen i år også.

- Ja, jeg vil gå alle rennene i verdenscupen. Jeg elsker å konkurrere.

- Blir du ikke advart mot det, er det ingen som anbefaler deg å ta ei pause for ikke å "bruke opp" VM-formen for tidlig?

- Jo, men det hører jeg ikke på. Jeg tror ikke det er så farlig for meg å konkurrere så mye. Husk at jeg ikke konkurrerer på trening - som de norske jentene for eksempel - jeg trener alene.

- Jeg har ikke anledning til å bryne meg på de beste på trening. Derfor trenger jeg noen gode konkurranser mot de beste for å komme skikkelig i gang.

- Men er du ikke sliten etter Tour de Ski?

- Jo selvsagt, jeg er bare et menneske jeg og. Men jeg elsker å konkurrere. Og for meg fungerer det beste å konkurrere meg i VM-form.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling