- Du må vinne alt, ellers er du ute

Utvisning hjalp Celtic til seier.

SEIER: Stefan Johansen og Celtic vant 2-0 over Kilmarnock i dag. Her fra torsdagens Europa League-kamp. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB Scanpix
SEIER: Stefan Johansen og Celtic vant 2-0 over Kilmarnock i dag. Her fra torsdagens Europa League-kamp. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB ScanpixVis mer

Mål av spissene John Guidetti og Stefan Scepovic ga Celtic 2-0-seier over Kilmarnock søndag. Nå er det bare tre poeng fram til tabelltopp i skotsk eliteserie.

Ronny Deilas lag klatret fra 6.- til 4.-plass og er en seier bak tetduoen Hamilton og Inverness, med en kamp mindre spilt. Men det var først da gjestene fikk en spiller utvist at det ble fart på sakene søndag.

Ti minutter før pause ble Kilmarnock-spiller Manuel Pascali sendt i garderoben med direkte rødt kort etter en stygg felling av Scepovic. Guidetti omsatte frisparket i en vakker scoring.

Snaut halvveis i annen omgang doblet Scepovic ledelsen på innlegg fra Mubarak Wakaso, og da følte Deila seg sikker på seier. Rett etter byttet han ut både Stefan Johansen og Scepovic.

Kontroll - Kilmarnock gikk hardt ut, men vi fikk kontroll etter hvert. Så fikk vi det røde kortet som endret hele kampen. Derfra kontrollerte vi det, sa Deila på pressekonferansen etter kampen.

- Vi kunne presset mer mot slutten, men jeg tror det var klokt å gjøre som vi gjorde det. Vi roet det ned.

Han sa seg fornøyd med spissduoen som scoret hvert sitt mål.

- Det er første gang de har spilt sammen fra start. Vi må gi dem flere kamper, men begge er målfarlige. De har vist at de kan score, og jeg er sikker på at de vil gjøre det igjen. Vi kommer til å få mange mål fra de to, sa han.

Må vinne alt Kampene kommer tett for Celtic. Allerede onsdag er det kvartfinale mot Partick Thistle i ligacupen.

- Hver eneste kamp her er som en cupkamp. Du må vinne alt, ellers er du ute. Det er mentaliteten, og jeg forstår det. Onsdagens kamp er veldig viktig, og jeg gleder meg til den, sa Deila.

(NTB)