- Du øver ikke på å rykke ned

SKJETTEN (Dagbladet): - Alle ringer meg og spør hva som skjer hvis vi rykker ned, sier Vålerenga-trener Tom Nordlie. - Det er det eneste spørsmålet jeg ikke kan svare på. For jeg tenker ikke på det - ikke ett sekund engang. Jeg nekter.

- Når du trener på et stuegolv, så får du ikke spillere som driter kjetting, sa Tom Nordli litt kunstgress-bekymret på vårparten. I går ettermiddag rundet Vålerenga av den andre treningsuka på rad på Skjettens kunstfiber. Men bekymret? Nå? Nei, kom ikke her!

Fordi:

- Du øver ikke på å rykke ned, sier VIF-treneren.

Tom Nordlie sier derfor at han ikke skjønner at folk kan stille et sånt spørsmål: - «Hva skjer hvis Vålerenga rykker ned?» Han nekter og sier det er et ikke-tema. Og når du prøver å argumentere, sjarmerer han deg med et smil.

Sjøl om det du presenterer er til å grine av.

I går drillet Vålerenga-treneren den bakerste fireren i det som skal bli et 4-3-3-lag mot Start på Ullevaal i morgen. Og - han gjorde det med teskje. Litt oppsiktsvekkende kanskje, på det som i mange måneder nå har vært sett på som sesongens siste trening.

For har du ikke skjønt det nå, så...

- Det skyldes at vi har spilt mye 5-4-1 i det siste, sier Nordlie. - Og så vil jeg at gutta skal være ekstra skjerpet.

Svake tall - bra svar

Men Tom Nordlie kan ikke løpe fra en lang rekke fakta. Noen vil påstå at han ikke har kropp til det heller. Og derfor blir han stående og kommentere Dagbladets triste tall. I parentes.

  • Vålerenga har scoret bare 29 mål, det er færrest i tippeligaen. (Ikke ripp opp i det.)
  • Vålerenga har spilt ti kamper på rad uten seier. (Det er bra stemning her - ikke kris.e)
  • I siste kamp mot Odd skapte ikke Vålerenga en eneste sjanse. (Vi spilte like pasifistisk som en fredsprisvinner - uten motkandidat.)
  • På treninga i går ble det ikke scoret et eneste mål. (Vi scoret masse forrige dagen.)
  • Assistenttrener Geir Bakke spilte høyreback og var nærmest scoring. Ble sviktet av et iskaldt venstrebein. (Geir er god. Han hadde spilt hvis han ikke hadde vært så tjukk.)

Tenk om humor og sjølironi hadde gitt poeng!

- Mot Start vil jeg ha spillere som tør mye, sier Tom Nordlie alvorlig. - Så får vi heller ta konsekvensene etterpå.

- Og hvis det går bra?

- Ja?

- Hva da?

- Om jeg blir glad, lettet eller rørt, mener du. Det er vanskelig å si. Jeg skal ikke øve på det heller, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

NED - ELLER OPP? Tom Nordlie tegner og forteller på gårsdagens Vålerenga-trening, den siste før skjebnekampen mot Start i morgen. Men han nekter å tenke på nedrykk.