Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du ser aldri en tysk, kvinnelig spiller rulle rundt på banen

Mia Hamm mener dramaqueens er forbeholdt herrefotball.

INGEN SKUESPILLERE: De tyske hjemmefavorittene vant åpningskampen i VM 2-1 over Canada i går. Det gjorde de helt uten å ty til skuespill, for i kvinnefotballen har man en annen etikk enn hos gutta. Det mener i hvert fall Mia Hamm - tidenes kanskje største profil i kvinnefotballen. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
INGEN SKUESPILLERE: De tyske hjemmefavorittene vant åpningskampen i VM 2-1 over Canada i går. Det gjorde de helt uten å ty til skuespill, for i kvinnefotballen har man en annen etikk enn hos gutta. Det mener i hvert fall Mia Hamm - tidenes kanskje største profil i kvinnefotballen. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer

Kvinnefotballens kanskje største stjerne gjennom tidene, amerikanske Mia Hamm, mener det er for mye skuespill blant mannlige fotballspillere.

- Det er mindre drama og forsøk på å påvirke dommeren i kvinnefotball enn i herrefotball, sier USAs tidligere landslagskaptein.

- Det er flotte elementer i herrefotballen, bestemte ting som jeg elsker å se. Men en del av dramatiseringen på banen under mennenes VM, folk som driver skuespill etter taklinger, og en fyr som blir så skadd at det virker som om han ble slått knockout i en tolvrunders boksekamp ... Du aldri sett en tysk kvinnelig spiller rulle rundt på banen.

Hamm vant selv to VM-sluttspill med USA i 1991 og 1999. Hun ble kåret til verdens beste spiller av FIFA to ganger. 39-åringen hadde delvis klumpfot som barn, men debuterte likevel for det amerikanske landslaget som 15 åring. Totalt fikk Hamm hele 275 landskamper. Hun scoret også 158 landslagsmål, noe som er verdensrekord uansett kjønn. 

Hun er ikke imponert over hvordan en del av herrespillerne forsøker å påvirke dommere.

- Man prøver å få dommeren til å ta en avgjørelse basert på overdrive stort etter at noe har skjedd. De fleste av oss er enige i at dette ikke er etter spillets ånd.

Hamm la opp i 2004, og jobber nå som FIFA-ambassadør ved kvinnenes VM i Tyskland.

(NTB)

IKKE IMPONERT: Mia Hamm er lite begeistret for dramaqueens - i herrefotballen. Foto:  (Photo by Harry How/Getty Images/AFP)
IKKE IMPONERT: Mia Hamm er lite begeistret for dramaqueens - i herrefotballen. Foto: (Photo by Harry How/Getty Images/AFP) Vis mer