ISKALDT: Albert Riera hevder Rafa Benitez ikke snakker med spillerne og kaller dialogen med spillergruppa ikke-eksisterende. I kveld må Liverpool slå Lille for å beholde Europa-drømmen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
ISKALDT: Albert Riera hevder Rafa Benitez ikke snakker med spillerne og kaller dialogen med spillergruppa ikke-eksisterende. I kveld må Liverpool slå Lille for å beholde Europa-drømmen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

- Du ser et synkende skip, og endrer ingenting

Liverpools Riera til frontalangrep på Benitez.

||| • Følg Liverpool - Lille i fotballstudio fra kl. 21 i kveld!

(Dagbladet): Dagen før Europa League-tapet for Lille i forrige uke kritiserte Liverpool-manager Rafa Benitez spillernes kroppspråk, og ba dem slutte å jakte på syndebukker i egne rekker.

Samme dag som bare en seier mot Lille er godt nok for å hindre enda en europeisk nedtur, får Benitez tilsvar i form av hard kritikk fra landsmann Albert Riera.

Riera har startet en kamp siden slutten av januar, og er åpenbart ikke fornøyd med verken managerens disposisjoner eller måten han behandler spillerne.

- Når du slutter å være viktig for treneren på denne måten, så må det være personlig, sier Riera, ifølge Independent.

- Hvis jeg gjør det dårlig og du er en sjef som verdsetter meg, så må du fortelle meg hva jeg skal gjøre for å komme på laget igjen. Det er det som sårer meg. Jeg ser at laget ikke gjør det bra, men ingenting skjer. Det er frustrerende, for jeg tror jeg kan hjelpe, sier Riera.

Speiler Babel
Liverpool fikk en opptur da blåmandagsforbannelsen ble brutt med 4-1 over nedrykksdømte Portsmouth denne uka, men seieren overskygger ikke det faktum at 2009/2010 har vært en skuffende sesong på Anfield.

Klubben er i praksis ute av gullkampen og definitivt ute av Champions League, og spillermisnøye er neppe velkommen for en sterkt presset Rafa Benitez.

Tidligere denne sesongen har spanjolen måttet forholde seg til Ryan Babels mishagsytringer, og senest i forrige uke måtte Benitez sette ord på det Liverpool-fans frykter aller mest: At den sportslige nedturen skal koste dem Fernando Torres.

Synkende skip
Albert Riera spilte ikke da Liverpool knuste Portsmouth mandag, og 70 millioners-mannen er svært skuffet over managerens behandling av spillerne.

- Det virker rart, for med spansk som felles morsmål burde det ikke være noe problem med kommunikasjonen. Engelsken min er heller ikke dårlig, sier Riera.

- Jeg har vært her i to år og han har aldri ordnet opp i en situasjon ved å snakke med en spiller. Han mener det er han som bestemmer og er døv for alt annet. Dialogen er omtrent ikke-eksisterende. Dette året har vært vanskelig, og han har ikke gjort noen endringer. Du ser et synkende skip, og endrer ingenting, undrer 27-åringen.

Tre ukers frist
Samme Independent skriver også i dag at Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett er blitt gitt en frist på tre uker til å akseptere det såkalte Rhone Groups bud på 900 millioner for klubben.

Den New York-baserte investeringsgruppa krever en eierandel på 40 prosent for å skrive ut sjekken til Liverpool, og pengesummen vil nesten halvere klubbens gjeld.

Samtidig kan en slik investering sørge for at Benitez kan få en pott til å kjøpe de spillerne for eksempel Fernando Torres krever for å bli i klubben. Per i dag betaler Liverpool 300 millioner kroner i renter hvert år, og det er minimalt med kontanter til spillerforsterkninger.

Liverpool-eierne fikk inn tilbudet i helga, og det er fortsatt ikke behandlet på styrenivå. Det er også usikkert om Hicks og Gillett vil gi fra seg kontrollen over klubben.

PS! Alberto Aquilani scoret sitt første mål for Liverpool i nedslaktingen av Portsmouth mandag, men det er tvilsomt om han kan spille kveldens Europa League-oppgjør. Italieneren sliter med et virus.

GLADERE DAGER: Albert Riera og Ryan Babel feirer scoring mot Hull i september i fjor. Siden den gang har begge to kommet med angrep på manager Rafa Benitez.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
GLADERE DAGER: Albert Riera og Ryan Babel feirer scoring mot Hull i september i fjor. Siden den gang har begge to kommet med angrep på manager Rafa Benitez.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer