Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du ser ikke folk furte på benken i denne klubben

Ferdinands lagmoral-skryt ble til City-stikk.

IRRITERENDE NABOER: Carlos Tevez er neppe på banen når Manchester City møter Rio Ferdinand og Manchester United i helga, men lagkameratene vil nok gjøre alt for å være i ryggen på stopperen.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
IRRITERENDE NABOER: Carlos Tevez er neppe på banen når Manchester City møter Rio Ferdinand og Manchester United i helga, men lagkameratene vil nok gjøre alt for å være i ryggen på stopperen.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer

Følg FA-cupsemifinalen i Dagbladets fotballstudio lørdag kl. 18.15!

(Dagbladet): Til helga står to av Englands erkerivaler ansikt til ansikt igjen, når Manchester United og Manchester City møtes til FA-cupsemifinale på Wembley.

Oppgjørene mellom de to trenger sjelden mer oppfyring enn historien som allerede er der, og etter Gary Neville og Carlos Tevez' feider, har det nærmest blitt sedvane for politiet å oppfordre til beherskelse på begge sider før derbyene.

I går møtte Manchester United-stopper Rio Ferdinand engelsk presse til førkampsintervju, og i det snakker han om samholdet i Manchester United.

Ordlyden ble vinklet av mange, blant andre Guardian, som et lite stikk på tvers av byen.

- Du ser ingen som blir byttet ut her komme av banen hoderistende, misfornøyd. Du ser ingen sitte på benken og furte i denne klubben, sier Ferdinand.

I engelske aviser tolkes det som en henvisning til mandagens Manchester City-kamp mot Liverpool, der James Milner ristet oppgitt på hodet da han ble tatt av tidlig i andre omgang.

- Det ville ikke skje her, for alle er henrykte over å spille for denne klubben, og de ønsker å være her. I det øyeblikk du viser tydelig misnøye på den måten, forteller manageren straks hvem som er sjefen, og med rette, sier Rio Ferdinand.

MISFORNØYD: James Milner ble tatt av i kampen mot Liverpool, og viste tydelig hva han syntes om det. Ferdinand mener sånt ikke vil skje i United.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
MISFORNØYD: James Milner ble tatt av i kampen mot Liverpool, og viste tydelig hva han syntes om det. Ferdinand mener sånt ikke vil skje i United.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Ferdinand avviser imidlertid via Twitter-profilen sin i dag at han ikke snakket om Manchester City.

- For å presisere, mine kommentarer i dagens aviser om Man.Utds lagmoral var ikke rettet mot Man City, jeg nevnte ikke dem en eneste gang. Reporterne spurte meg om Manchester Uniteds gode lagmoral (for eksempel da vi scoret rett etter Chelseas mål). Hvorfor vri på det?

Som om United-stopperen ikke kjenner mekanismene i presserommet fra før.

Korttidshukommelse
Det er uansett lov å beskylde Ferdinand for litt dårlig kortidsminne i denne sammenheng, ettersom det ikke er lenge siden Wayne Rooney sto på ønsker-seg-vekk-lista på Old Trafford.

Rooney kan også huskes for at han kastet støvelen i bakken i sinne da han ble tatt av mot Besiktas i Tyrkia for halvannet år siden.

Heller ikke Carlos Tevez eller Cristiano Ronaldo gikk av veien for å markere hva de syntes om å bli byttet ut av Alex Ferguson da de var i Manchester United.

Ferdinand mener imidlertid dette bare er unntak.

- Det kommer av en respekt for manageren, klubben og de som var her før deg, sier han.

- Det er en uskreven regel her. Du ser det i garderoben før kamper, det er ingen klikker. Folk ønsker hverandre det beste før kamper, selv om noen andre spiller på plassen din. Det er bare sånn vi er, sier Ferdinand.

City-spillerne lei
Om det til tider har ulmet også i garderoben på Old Trafford, har det også ulmet på Eastlands denne sesongen.

IKKE ALLTID GLEDE HER, HELLER: Cristiano Ronaldo ble sur da han ble byttet ut mot nettopp Manchester City i 2009.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
IKKE ALLTID GLEDE HER, HELLER: Cristiano Ronaldo ble sur da han ble byttet ut mot nettopp Manchester City i 2009.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Carlos Tevez ytret ønske om å forlate City i høst, og Mario Balotellis inntog kan vel ikke akkurat sies å være et harmoniserende et.

Det har i tillegg kommet rapporter om slåsskamper på trening, og åpenlyse krangler på banen.

3-0-tapet for Liverpool sist mandag sved det også, og City-keeper Joe Hart innrømmer at nedturen var et hardt slag for spillerne.

- Det gjorde meg sint, og gjør meg enda mer lysten på å avslutte sesongen på en bra måte. Vi var alle ganske lei etter den kampen. Vi har ikke følt noe sånt hele sesongen. Men det er ikke noen vits å legge igjen alt arbeidet vi har gjort denne sesongen på Anfield, vi må bruke det til noe positivt, sier Hart, ifølge Daily Express.

Semifinalen på lørdag er også et hinder på veien til Manchester Citys første trofé på 35 år, som målvakten gjerne vil over.

- Vi bryr oss ikke noe særlig om hva United-fansen sier eller synes. Vi drives mot målet om å ta en tittel. Vi ønsker å ende den 30-årstørken eller hva det er, men det er ikke bare derfor vi ønsker å vinne FA-cupen, sier Joe Hart.

SUR: Det ble Wayne Rooney også, samme år mot Besiktas.Foto: SCANPIX/REUTERS/Murad Sezer
SUR: Det ble Wayne Rooney også, samme år mot Besiktas.Foto: SCANPIX/REUTERS/Murad Sezer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media