FEIL MANN: Frode Kippe forsøker å forklare dommer Tom Harald Hagen at han har tatt feil mann, uten å bli hørt. 

Foto:ARNT E. FOLVIK
FEIL MANN: Frode Kippe forsøker å forklare dommer Tom Harald Hagen at han har tatt feil mann, uten å bli hørt. Foto:ARNT E. FOLVIKVis mer

- Du ser vel forskjell på en på 1.50 og en på to meter?

Frode Kippe krever at gult kort blir strøket.

Vålerenga - Lillestrøm 1-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Frode Kippe har en spillestil som gjør at han ofte havner i dommerens bok.

Mot Vålerenga ble han tildelt sesongens første gule kort av Tom Harald Hagen, men sjelden har LSK-stopperen protestert så heftig som han gjorde i går.

Og med god grunn:

- Fikk gult av gammel vane
Dommer Hagen tok nemlig feil mann etter at Håvard Nielsen ble klippet ned etter 60 minutter, for det var venstreback Lars Kristian Eriksen som var den skyldige. I så fall måtte han stått over den neste kampen mot Haugesund med tre gule kort. Nå kan det hende han slipper av kroken.

Kippe krever uansett at han ikke blir straffet for en forseelse noen andre gjorde.

- Jeg regner med at dette blir omgjort. De kan ikke holde på sånn, sier LSK-kapteinen.

Han har følgende teori på hvordan Hagen kunne ta feil mann.

- Det var vel av gammel vane han ga meg gult kort.

- Hva sa du til ham etterpå?

- Jeg lurte på om han ikke burde se forskjell på en som er 1.50 meter høy og en som er to meter. Det er godt gjort, smiler Kippe.

Men legger til:

- «Lasse» (Lars Kristian Eriksen) tok i bra. Han felte både meg og motspilleren.

- Dumt at vi misforsto
Tom Harald Hagen fikk etter kampslutt tilbakemeldinger på at det var Eriksen som skulle hatt det gule kortet. Han kan imidlertid ikke garantere at Kippes kort blir strøket.

- Det som skjer fra min side nå er at jeg ser kampen på DVD og skriver en rapport ut fra det jeg ser der. Så er det opp til forbundet om kortet blir stående. Det var dumt at vi misoppfattet den situasjonen, sier han til Dagbladet.

- Vi fortjente å vinne
Kippe var akkurat for seint ute da Vålerenga utliknet til 1-1 etter drøye 80 minutter, da innbytter Isaac Boakye ble headet gjennom av André Muri. Den scoringen var sur å svelge på en dag der Kippe mener LSK fortjente alle tre poengene.

KOM GRATIS OG USETT TIL VIF: Isaac Boakye kom fra Bundesliga til Vålerenga like før overgangsvinduet stengte, etter at førstevalget Celso Borges ble værendne i Fredrikstad. I går scoret ghaneseren sitt første mål for VIF, og fortsatt er han langt unna toppformen, ifølge seg selv og trener Martin Andresen. Foto:ARNT E. FOLVIK
KOM GRATIS OG USETT TIL VIF: Isaac Boakye kom fra Bundesliga til Vålerenga like før overgangsvinduet stengte, etter at førstevalget Celso Borges ble værendne i Fredrikstad. I går scoret ghaneseren sitt første mål for VIF, og fortsatt er han langt unna toppformen, ifølge seg selv og trener Martin Andresen. Foto:ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Jeg synes vi tapte to poeng i dag framfor å vinne ett. Vi var best og fortjente å vinne, selv om det ikke var noen god kamp. Vålerenga skapte ikke mye offensivt. Vi burde dratt det i land, mener han.

Vålerenga-trener Martin Andresen mener de ikke våknet før den siste halvtimen.

- De første minuttene av kampen var ganske bra, men så tok LSK over. Pasningsspillet vårt satt ikke, vi gjorde mange feilvalg og leverte en dårlig 1. omgang. Vi lignet mer på oss selv i 2. omgang. Slik kampen utviklet seg er jeg fornøyd med ett poeng, sier han.

Tok en sjanse på Boakye
Målscorer Isaac Boakye, med en fortid i Nürnberg og Bundesliga, ble hentet gratis og usett til Valle etter at Fredrikstad sa nei til å selge Celso Borges.

Vålerenga trengte nemlig en spiss raskt ettersom skadene i angrepsrekka var mange - og Andresen tror de kan ha gjort et kupp.

- Vi hentet ham på anbefaling. Vi skulle egentlig hatt ham på prøvespill, men så ble moren hans syk og treningsoppholdet ble avlyst. Så vi hadde ikke sett ham live. Men så hentet vi ham likevel da Borges ble værende i Fredrikstad. Han er en bra signering. I form er han en klassespiller, husk at han ikke har spilt kamp siden oktober. Han orker ikke i 90 minutter ennå. Men han har kamper i Bundesliga og har seks mål for Ghana, sier Andresen.

Mot Lillestrøm ble Mohammed Fellah brukt i en litt uvant midtspissrolle. Ettersom VIFs pasningsspill ikke holdt sedvanlig standard var det kanskje ingen overraskelse at det ikke var noen stor suksess.

Andresen vurderte imidlertid ikke å kjøre Boakye inn fra start, og heller plukke ham av banen etter en time.

- Nei, det var bedre at han kom inn når de andre var blitt litt slitne. Vi gjorde det mye i fjor med Bengt (Sæternes) og Bojan (Zajic). Når andre er trøtte kan de komme inn og skinne, sier VIF-treneren.

MELLOMFORNØYD: Martin Andresen mener det tok lang tid før Vålerenga var til å kjenne igjen. Foto:ARNT E. FOLVIK
MELLOMFORNØYD: Martin Andresen mener det tok lang tid før Vålerenga var til å kjenne igjen. Foto:ARNT E. FOLVIK Vis mer