- Du skal bli litt svett på ryggen

I år koster det å være med i Sykle til jobben. -Klag til myndighetene, sier generalsekretæren.

(Dagbladet.no): Sykle til jobben - en av landets aller eldste og største trimkampanjer - trykker på startknappen for 33. året på rad.

For første gang må du eller arbeidsgiver betale for å være med: 165 kroner hvis bedriften er medlem av Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund, 300 kroner uten medlemskap.

- Mange tror jo at alt er gratis, og reaksjonene har kommet. Vi har anbefalt de som ikke liker påmeldingsavgiften klage direkte til myndighetene - direkte til Trond Giskes eller Sylvia Brustads departement.

- En gradvis kapping av bevilgningene siden 2003, gjorde at vi sto overfor valget å legge ned hele aksjonen eller ta betalt for å dekke inn de 3,5 millionene det koster å drive et slikt apparat, sier generalsekretær Atle Hunstad i Bedriftsidrettsforbundet til Dagbladet.no.

I fjor var det 20 000 deltakere, i år har aksjonen kalkulert med 15 000 kvinner og menn på sykkel til jobb i organiserte former.

Her kan du registrere deg og hente den praktiske informasjonen om årets Sykle til jobben.

Minimum 20 minutter

- Det er tiden du bruker på å sykle til jobben (minimum 20 minutter), ikke hvor mange kilometer som teller. Poenget er jo at du skal ha litt over hvilepuls og være litt svett på ryggen når du kommer til jobben og hjem, i alle fall hjem, sier generalsekretæren.

 DRØMMEKOMMUNEN:  Den gamle DBS-kommunen Sandnes er drømmestedet i kongeriket for Sykle til jobben-aksjonen. Ordfører John W. Rovik (t.h.) innførte i 2003 3,05 kroner kilometern i betaling pr. kilometer for kommuneansatte som sykler til jobb. Her sammen med leder Hans Ivar Sømme i Sandnes Sunn By. Foto: Alf Ove Hansen
DRØMMEKOMMUNEN: Den gamle DBS-kommunen Sandnes er drømmestedet i kongeriket for Sykle til jobben-aksjonen. Ordfører John W. Rovik (t.h.) innførte i 2003 3,05 kroner kilometern i betaling pr. kilometer for kommuneansatte som sykler til jobb. Her sammen med leder Hans Ivar Sømme i Sandnes Sunn By. Foto: Alf Ove Hansen Vis mer

Mange bedrifter har dusj for ansatte som kommer «peppet» og sykkelfriske på jobb.

Aksjonen pågår fram til 30. juni, og hovedpremien er selvfølgelig en sykkeltur.

- Men ikke hvilken som helst sykkeltur, påpeker generalsekretær Atle Hunstad. Vinnerlaget får tur til Roma-traktene for fem personer i fire dager med OL-mester Knut Knudsen som cicerone på de daglige sykkelutfluktene og kokkemester Gino Valente som sjef ved grytene om kvelden.

HUN SYKLER TIL JOBB: Inga Marte Thorkildsen er aktiv ambassadør for Sykle til jobben-aksjonen.