- Du skal ikke vinne med fem bom

Bjørndalen gjorde det likevel.

HOCKFILZEN/OSLO (Dagbladet.no): Ole Einar Bjørndalen startet 40 sekunder bak, men kom inn likt med russiske Dmitri Yarosjenko til fjerde og siste skyting på dagens jaktstart. Der bommet nordmannen hele tre ganger, men i mål var han likevel hele 28,7 sekunder foran.

Den slitne russeren skjøt nemlig like dårlig, og hadde ingenting å sette inn da Bjørndalen satte inn et ekstra gir på sisterunden.

- Jeg hadde fantastiske ski i dag, og kunne bare koste på. Jeg gikk knallhardt hele veien, og det gjorde at jeg var så sliten i hodet på siste stående at det sviktet litt der. Man skal ikke vinne med fem bom, men jeg er veldig fornøyd, sier Bjørndalen til Dagbladet.no.

For det var en liten langrennsrevansj for skiskytterkongen, etter at han  i går ble slått med oppsiktsvekkende 23 sekunder i sporet av gårsdagens seierherre Yarosjenko.

Noe slikt ville ikke Bjørndalen være med på i dag. Til tross for en dårlig skytedag med totalt fem bom, tok han sin 77. verdenscupseier totalt, 76 av dem i skiskyting.

Men Bjørndalen har skutt usedvanlig mange bom så langt i verdenscupen.

- Det har blitt for mye bom. Som regel har det vært en dårlig serie i hvert renn. Det må jeg få rettet opp.

Men Bjørndalen setter ikke i gang med noen ekstraordinær skytetrening.

FIKK REVANSJ: Ole Einar Bjørndalen ble grundig slått i sporet av Dmitri Yarosjenko i går, men var klart foran i mål på dagens jaktstart. Foto: SCANPIX
FIKK REVANSJ: Ole Einar Bjørndalen ble grundig slått i sporet av Dmitri Yarosjenko i går, men var klart foran i mål på dagens jaktstart. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har jobbet knallhardt med skytingen i lang tid, så jeg fortsetter som jeg har gjort, sier han.