- Du skal vel være litt smågal i hodet for å stille deg i mål

Ingrid Hjelmseth (35) gleder seg til å bli pepret av tyske skudd.

OTTAWA (Dagbladet): - Om jeg gruer meg? Nei, nei. Det er jo slike fotballkamper som er morsomme å spille. Da det er mye å gjøre. Jeg liker å ha mye ballkontakt, sier Ingrid Hjelmseth til Dagbladet.

Veterankeeperen hadde en usedvanlig stille dag på jobben mot Thailand søndag. Torsdag blir det mer å gjøre når tyskerne kommer til Landsdowne Stadium i Montreal.

Og de kommer fulle av selvtillit etter 10-0 mot Elfenbenskysten. Begge spissene, både Celia Sasic (26) og Anja Mittag (30), viste nådeløs effektivitet og scoret tre mål hver.

Men Elfenbenskysten hadde ikke Ingrid Hjelmseth i mål.

Ryggen holder - Det blir en tøff og hard kamp. Det er de en gleder seg til. I alle fall gjør jeg det, sier Hjelmseth, som har vært fast landslagskeeper siden Even Pellerud overtok.

Lite tyder på at det blir noen endring på det med det første.

- I så fall må hun spille seg ut, sa Pellerud til Dagbladet tidligere i vår.

Men Hjelmseth vet godt at hun må prestere, og at det forventes av henne.

- Jeg har spilt tøffe kamper før, og vet godt at keeperen kan være avgjørende. Det er ikke mer enn to år siden den tyske målvakten fikk avgjøre EM-finalen mot oss i Sverige. Torsdag håper jeg det er jeg som kan være med og avgjøre i vår favør.

- Det har vært pratet litt om at du har litt vondt i ryggen?

- Det er ikke noe problem. Ryggen blir bedre og bedre, og er god nok til å stå i mål med.

Sta perfeksjonist - Lagkapteinen din, Trine Rønning, sier du er akkurat så sta og spesiell som gode keepere gjerne er?

- Hehe, hun er vel ikke noe bedre sjøl. Men hun har vel et lite poeng. Du skal jo være litt gal i hodet for å stille deg i mål. Og det gjelder ikke bare fotballkeepere, men i de fleste idretter.

- Hvordan slår særheten din ut?

- Jeg er ekstremt perfeksjonist. Jeg er for eksempel veldig sær på hva jeg jobber med og trener på. Jeg kan bli ganske irritert og gretten om jeg for eksempel må gjøre øvelser som jeg mener ikke er relevant for jobben jeg skal gjøre på banen. Der er jeg ganske pirkete.

- Du er fryktelig engasjert, enten det er trening eller kamp. Det kommer en del lyd?

- Det er vinnerinstinkt det. Det har jeg mye av, og det må en ha. Jeg kan fort bli litt irritert - og si fra - om ting ikke går helt som det skal.

- Er det noen som ikke gjør den jobben din skal, så får de høre det.

- Beskjedene dine er ganske klare og ikke til å misforstå?

- De pleier ikke å være det nei.

• Kampen mot Tyskland torsdag kveld er sannsynligvis helt avgjørende for om Norge vinner, eller blir nummer to i gruppe B. Både eneren og toeren går automatisk videre til sluttspillet.

ROLIG DAG: Ingrid Hjelmseth fikk hjelp av Solveig Gulbrandsen til å klarere et thailandsk innlegg i åpningskampen i VM. Stort mer hadde hun ikke å gjøre den kvelden. Det er forventet adskillig mer trafikk foran målet hennes når Norge møter Tyskland til gruppefinale torsdag kveld. Det har hun ikke det minste i mot. Foto: Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP
ROLIG DAG: Ingrid Hjelmseth fikk hjelp av Solveig Gulbrandsen til å klarere et thailandsk innlegg i åpningskampen i VM. Stort mer hadde hun ikke å gjøre den kvelden. Det er forventet adskillig mer trafikk foran målet hennes når Norge møter Tyskland til gruppefinale torsdag kveld. Det har hun ikke det minste i mot. Foto: Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP Vis mer