OL-uttak langrenn Pyeongchang

Du skjønner at dette er alvor når jenta gråter før hun har gått i mål

Enda en stjerne blant skijentene

ENDELIG EN STOR DAG: Kathrine Harsem har hatt en lang vei mot verdenseliten. Nå er hun framme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ENDELIG EN STOR DAG: Kathrine Harsem har hatt en lang vei mot verdenseliten. Nå er hun framme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KATHRINE HARSEM har kjent på hva det vi si å føle seg utenfor. Du kunne ane den annerledesheten i den fine TV-serien som gikk om skijentene for noen år siden, og der var ikke hennes vare ettertenksomhet avtalt reality for å skru opp seertallene. Det var norsk virkelighet for en 28-åring proff skiløper som vinter etter vinter så at de andre rundt henne alltid var litt raskere.

Nå er hun både innenfor og rask. Dagens andreplass i sprint var en såkalt «bombe», selv om akkurat det uttrykket har lite å gjøre med det internasjonale trykket på sprintlangrenn for kvinner.

Så var det da også trykket på henne selv som fikk Kathrines ansikt til å sprekke inn på oppløpet.

For du skjønner at dette er alvor når en voksen jente griner før hun har gått i mål.

OM resultatet var overraskende, kom tårene som annonsert. Det har gått over et år siden Kathrine fortalte Dagbladet at hun har sluttet å la omgivelsene bestemme egne reaksjoner.

Da hadde hun innsett at hun risikerte å miste seg selv i strevet etter å bli som de andre på laget. Hverdagen blant alle stjernene på det plettfrie norske kvinnelandslaget i langrenn var blitt for tøff:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer