- Du skulle ikke tro det var mulig å bli råere når du allerede er så rå

Ingen tror det er mulig å slå Johaug i verdenscupen i år.

ALLES FAVORITT: Therese Johaugs sesongstart har vært så imponerende at ingen tror det er mulig å ta fra henne den totale seieren i verdenscupen i år.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ALLES FAVORITT: Therese Johaugs sesongstart har vært så imponerende at ingen tror det er mulig å ta fra henne den totale seieren i verdenscupen i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Therese Johaug var spådd en enkel ferd mot den totale verdenscupseieren i år, men har selv hele tida strittet i mot det soleklare favorittstempelet. 

Heller ikke i dag, da Dagbladet spør henne om hvem som er i stand til å utfordre henne i verdenscupen, nøler hun med å peke ut flere hun mener er gode nok til å vinne totalt. 

- Det sitter jo en ved siden av meg her, sier hun, og ser bort på Heidi Weng. 

- I tillegg tror jeg både Stina (Nilsson, svensk toppløper som er hjemme med sykdom denne helga), Ingvild og Kalla kan bli tøffe. 

Alle tror på Therese
Det tror ingen av de andre som jevnlig måler krefter mot Therese. Etter at Johaug utklasset alle både i den nasjonale langrennsåpninga på Beitostølen og i verdenscupåpinga i Kuusamo, er det vanskelig å se hvem andre som kan vinne verdenscupen sammenlagt. 

I hvert fall etter at Heidi Weng gikk seg bort i Finland og allerede er 161 poeng bak Johaug, i tillegg til at Nilsson både er syk denne helgen og planlegger å stå over flere verdenscuprenn senere i sesongen. 

Med Charlotte Kalla 139 poeng bak etter minitouren i Finland er det nesten bare Østberg igjen av utfordrerne Johaug nevnte.

Men er hun i stand til å utfordre Johaug? I fjor var Østberg nummer fire totalt, 494 poeng bak Johaug. 

- Jeg tror jo at Therese vinner. Så det er egentlig svaret på det, sier Østberg til Dagbladet. 

- Jeg tror jo at det kommer til å jevne seg mer ut utover i sesongen, men samtidig er det jo såpass overlegent det hun har gjort hittil at du skulle ikke tro det var mulig å bli råere og råere når du er så rå i utgangspunktet. Det er veldig imponerende. 

Blir en kamp om andreplassen
Heller ikke Heidi Weng ser hvem det er som kan utfordre Johaug i totalcupen i år. 

- Nei, det vet jeg ikke, svarer hun etter å ha tenkt seg om i noen sekunder. 

I morgen er det fellesstart med skibytte på verdenscupprogrammet, og for damene betyr det femten kilometer med blodslit. Forventningene blant konkurrentene er at Johaug langer ut fra start i de knallharde bakkene på Lillehammer, og så blir det en kamp om å henge på henne lengst mulig. 

Spørsmålet er hvem som orker å gjøre det lengst. 

- Jeg tror jo det er et tidsspørsmål før hun går alene uansett, men da er det jo et spørsmål om hvor mange grupper det har danna seg bak der, og hvilken gruppe man er i selv. Det blir spennende å se hvor mange som prøver å henge seg på hun i front, sier Flugstad Østberg til Dagbladet. 

Damenes fellesstart begynner klokka 10 lørdag morgen.