Kunstgressdebatten

Du spiller i Norge, Bendtner. Fiks det!

Liker du ikke kunstgress, bli skiløper. Eller gjør som fotballpresident Per Ravn Omdal anbefalte noen landslagsspillere etter en drittkamp i Finland på 90-tallet, begynn med tuba.

KRITISK: - Kunstgress er ikke fotball, mener Rosenborg-dansken Nicklas Bendtner. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITISK: - Kunstgress er ikke fotball, mener Rosenborg-dansken Nicklas Bendtner. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER IKKE vanskelig å forstå Nicklas Bendtners preferanser og kunstgress-kritikk. Han er ikke vant til det. Han er for gammel til å tilpasse seg det. Han liker det rett og slett ikke.

VI HAR HØRT argumentene mange ganger før. De har fotballfaglig relevans, for mange også medisinsk relevans, og det er, i en ideell verden vel å merke, for en gangs skyld ekstremt lett å velge mellom mora eller dattera.

Gress eller kunstgress?

Hallo!

MEN NORSK FOTBALL lever ikke i en ideell verden. Snarere tvert imot. Vi er på en annen planet både klimatisk og økonomisk. Vi har tatt et valg. Og derfor, fordi konsekvenser er et lederansvar og vi ønsker å forlenge sesongen samtidig som vi er nødt til å kutte kostnader, er kunstgressbanene blitt vår vei.

Vi har over tusen av dem.

De blir ikke borte.

ELLER FOR Å si det på en annen måte: De kommer ikke til å bli gravd opp, sådd og gjort om til gressbaner som er perfekte for fotball på den tida av året vi helst ønsker å spille så lite fotball som mulig i Norge, i juni og juli. Det går snarere den andre veien. Så liker du ikke kunstgress, deal with it, som de sier i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer