Du sviktet med rifla, men Pang-start med pistol

Kina i gang med gullsankingen.

Storfavoritten Du Li mestret ikke nervepresset i OLs første øvelse, men Kina fikk likevel en pangstart på gullsankingen.

Pang Wei sørget for at det likevel ble kinesisk gulljubel i skytehallen da han vant luftpistol, mens Chen Xiexia bokstavelig talt løftet Kina til topps på medaljestatistikken da hun vant 48-kilosklassen i vektløfting.

Du ble første gullvinner i Aten-lekene for fire år siden, da hun vant kvinnenes luftrifle. Hun «skulle» bli første gullvinner denne gang også, men forventningspresset ble for tungt.

- Jeg greide 399 poeng i kvalifiseringen, og det var bra, men jeg var ikke forberedt på presset i finalen, sa Du etter å ha endt på en skuffende femteplass. Hun måtte se tsjekkiske Katerina Emmons motta lekenes første gullmedalje.

Kinas trener Xiao Haopeng er sikker på at Du kommer sterkt tilbake i rifle halvmatch.

- Du er ikke en jente som har for vane å grave seg ned. Hun er skuffet nå, men jeg er sikker på at hun kommer tilbake, sa han.

Ekstase


Chen ble Kinas første gullvinner i Beijing-lekene. Hun løftet 212 kilo fordelt på 117 i rykk og 95 i støt. Det ga overlegen seier.

- Jeg hadde planlagt å vinne en medalje, men trodde aldri at jeg skulle vinne Kinas første gullmedalje. Det gir seieren enda større betydning, sa en ekstatisk 25-åring etterpå.

En muskelskade i beinet holdt på å koste henne OL-deltakelse, men hun ble frisk i tide og innledet det som ventes å bli et kinesisk gullrush i vektløfting.

Med familienavnet Pang er vertslandets første mannlige vinner født til å bli skytter. Han ledet fra start til slutt i mennenes luftpistolkonkurranse og seiret med 3,7 poengs margin.

Dermed topper Kina medaljestatistikken etter første dag, slik det er meningen at landet skal gjøre også når sluttstrek settes om to uker.

(NTB)

PANG, SA DET: Og så var Pang Wei Kinas andre gullmedaljør i årets OL. Foto: AP/SCANPIX
PANG, SA DET: Og så var Pang Wei Kinas andre gullmedaljør i årets OL. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Du sviktet med rifla, men Pang-start med pistol
SVIKTET, GJORDE DU: Du Li var storfavoritt før luftrifle-konkurransen, men taklet ikke nervepreset på hjemmebane.