<strong>JUBLET VILT:</strong> Javier Rodriguez (nummer 7) var helt sikker på at han hadde sendt Spania videre til semifinale etter sin scoring i straffesparkkonkurransen mot Russland. I stedet måtte han vente i spenning noen runder til.Foto: SCANPIX/AP/MTI/Tibor Olah
JUBLET VILT: Javier Rodriguez (nummer 7) var helt sikker på at han hadde sendt Spania videre til semifinale etter sin scoring i straffesparkkonkurransen mot Russland. I stedet måtte han vente i spenning noen runder til.Foto: SCANPIX/AP/MTI/Tibor Olah Vis mer

Du syntes måltabben i Angola var ille?

Dommerbrøler i futsal-EM gir enda et argument for videodømming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Mandagens kamp mellom Egypt og Kamerun i Afrikamesterskapet blåste lytt liv i debatten rundt videodømming.

Egypt fikk godkjent 3-1-målet som aldri var over streken, da et frispark fra Ahmed Hassan med nød og neppe ble slått opp i krysstanga av Kamerun-keeper Kameni, før den spratt ned på linja og ble feid unna av en Kamerun-forsvarer.

I går skjedde det motsatte, men like riv ruskende gale, i futsal-EM i Ungarn.

Spania og Russland måtte ut i straffesparkkonkurranse etter EM-historiens første målløse sluttspillkamp, og stillingen var 4-3 da Javi Rodrigues åpenbart dunket ballen i nettaket - men ikke ifølge de franske dommerne.

Se video av situasjonen her.

Selv om nettet fortsatt bølget, og måltavla skiftet til 5-3, ble Spanias vinnermål annullert. Spanjolene vant til slutt likevel, 7-6, men det er ingen tvil om at tilhengerne av videodømming har fått enda et argument for sitt syn.

Blatter på glid
Denne helgen åpnet da også FIFA-president Sepp Blatter for at en slik type dømming kan benyttes i fremtiden.

I TVERRLIGGEREN? Javi Rodriguez dunket ballen opp i nettaket, på vei ut traff den nesten målvakten i bakhodet, og nettet ristet tydelig. På måltavla sto det 5-3 på straffer - men dommerne mente ballen aldri var inne.Foto: YouTube
I TVERRLIGGEREN? Javi Rodriguez dunket ballen opp i nettaket, på vei ut traff den nesten målvakten i bakhodet, og nettet ristet tydelig. På måltavla sto det 5-3 på straffer - men dommerne mente ballen aldri var inne.Foto: YouTube Vis mer

- Jeg er ingen absolutt motstander. Dersom den rette teknologien er på plass, så er jeg for. Dersom man kan garantere ufeilbarheten, så kan vi introdusere det. Men det skjer ikke i årets VM, sier presidenten, ifølge Guardian.

- Uansett vil det bli diskutert i mars, når fotballens internasjonale lovkomité samles. De er de eneste som kan avgjøre dette, sier Blatter.

Positiv dommersjef
Heller ikke i NFF er man helt fremmed for tanken.

- I prinsippet stiller vi i NFF oss ikke negative til videodømming, så lenge det kun brukes for å avgjøre om ballen er over linjen. Det har vi ingenting i mot rent dommerfaglig, sier NFFs dommersjef Rune Pedersen til forbundets hjemmesider.

- Så langt har man ikke funnet noe teknologi som er god nok til å bedømme dette. Og det er viktig å huske på at det er såpass få slike situasjoner i forhold til antall kamper som avvikles, at kostnadsnivået ikke må overskride behovet, sier Pedersen.

Den spanske avisa AS gjør forøvrig et poeng av at Uefa ikke omtaler den omdiskuterte straffeannulleringen med et ord i sitt kampreferat.

Spania møter Tsjekkia i semifinalen i futsal-EM, mens Portugal møter Aserbajdsjan.

<strong>MOTSATT:</strong> Aldri inne, men dommerne godkjente «målet» for Egypt. Foto: 101greatgoals.com
MOTSATT: Aldri inne, men dommerne godkjente «målet» for Egypt. Foto: 101greatgoals.com Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer