GJORDE RETT:  Suzann Pettersen gjorde rett, skriver Jon Karlsen, Head Coach i Team Norway Golf. Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press / NTB Scanpix.
GJORDE RETT: Suzann Pettersen gjorde rett, skriver Jon Karlsen, Head Coach i Team Norway Golf. Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press / NTB Scanpix.Vis mer

DU TAR FEIL ESTEN!

Jeg «heier ikke på Suzann fordi hun er norsk», jeg støtter henne fordi hun gjorde rett.

Denne kommentaren er et svar til Esten O. Sæthers kommentar «Vær ærlig; vi støtter Suzann bare fordi hun er norsk»

Putten til Alison Lee var like lang som den Scott Hoch misset på 18 hullet for å tape the Masters til Nick Faldo i 1989. Rookien Alison Lee sto ovenfor en av de mentalt tøffeste puttene i sin karriere, og Suzann er selvfølgelig i sin fulle rett til å se den putten. Solheim Cup er ikke en søndagsrunde om en vaffel.

Det spesielle er at Alison Lee valgte å gi seg selv putten. Alle som har spilt konkurransegolf vet at man ikke tar sine egne putter, og at reglene er klokkeklare på at man taper hullet om man tar putten uten at motspilleren har godkjent det.

Når Magnus Carlsen tapte mot Topalov i Norway Chess i år fordi han hadde misoppfattet tidsreglene var det soleklart at Magnus tok tabben på sin egen kappe, og uaktuelt at Topalov ikke skulle «gi» Magnus ekstra tid, til tross for at Magnus sto til en vunnet stilling.
Like klart var det at Alison Lee skulle ta sin straff og gå videre.

Esten feilsiterer meg når han hevder at jeg klager på resten av det Europeiske laget.
Jeg syntes den svenske toppspilleren Anna Nordqvist summerte det opp veldig greit ved å si at spillerne hadde gått igjennom det å gi putter på regelmøtet, og puttene skulle være gitt på en tydelig måte før man kunne plukke opp ballen.

Det som gjorde saken kontroversiell var at den svenske kapteinen Carin Koch  og Annika Sörenstam mistet hodet da de skulle få klarhet i saken, og foran åpent kamera virket det som om de ikke hadde oversikt over hendelsen da de gikk ut mot Tuttas og hennes avgjørelse.

Her visste Tutta stor styrke til tross for at hennes egne kapteiner var i ferd med å sette henne i ett dårlig lys.

Mitt syn på saken er ikke kontroversielt Esten. I skrivende stund så støtter 78 % av leserne på Svensk Golf sine websider Tutta i at hun ikke skulle gitt putten til Alison Lee.

Jon Karlsen
Head Coach, Team Norway Golf

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.