- Du tar feil

Edinson Cavani er dagens snakkis i England. Ole Gunnar Solskjær «arresterte journalist» etter 2-0-seieren over Everton, og mente konklusjonen hans om spissen var feil.

TIL SEMIFINALEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: NTB
TIL SEMIFINALEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Everton - Manchester United 0-2

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er klare for semifinalen i ligacupen etter 2-0 over Everton lille julaften.

Edinson Cavani (33) sørget for 1-0 to minutter før slutt. På overtid fastsatte Anthony Martial sluttresultatet.

I EKSTASE: Edinson Cavani jublet vilt etter 1-0-scoringen mot Everton. Foto: NTB
I EKSTASE: Edinson Cavani jublet vilt etter 1-0-scoringen mot Everton. Foto: NTB Vis mer

Solskjær var svært fornøyd da han møtte mediene til en digital pressekonferanse i katakombene på Goodison Park seint i går kveld. Like fornøyd var han ikke da en journalist kom med en konklusjon om Cavani, før han stilte spørsmålet sitt:

- Cavani har hatt en treg start i Manchester United. Du sa dere kunne scoret 12 mål mot Leeds, det ble seks. Er Cavani svaret på savnet av effektivitet?

Journalisten siktet til 6-2-seieren for fire dager siden, der Cavani kom inn først etter 71 minutter, med sitt rykte som en spektakulær målscorer fra Paris Saint-Germain.

Solskjær sier:

- Jeg synes du tar feil. Jeg synes ikke at han har hatt en treg start. Jeg synes han har vært strålende.

FORNØYD DUO: Ole Gunnar Solskjær takker Paul Pogba for kampen. Foto: NTB
FORNØYD DUO: Ole Gunnar Solskjær takker Paul Pogba for kampen. Foto: NTB Vis mer

Den uruguayanske spissen ble klar på overgangsvinduets sist dag, 5. oktober. Han var ferdig i Paris Saint-Germain i sommer etter sju år. Fasiten i Premier League er tre mål på 2,5 måneder. Og han har én scoring i ligacupen.

- Klart, han har vært skadet. Alle kan bli skadet. Han kom seint, påpeker Solskjær.

- Jeg er virkelig fornøyd med innflytelsen hans i garderoben, vanene han bringer med seg på treningene - og holdningene hans til kampene. Du kan se hvor bra han tar vare på seg selv. Han har scoret noen veldig viktige mål for oss. Han gir oss erfaring. Han kommer bare til å bli bedre og bedre.

1-0-scoringen var et øyeblikk av klasse, der spissen skjøt ballen elegant forbi The Toffees-keeper Robin Olsen. Da gjensto det to minutter av kampen, og scoringen var lammende for hjemmelaget.

Cavani kom også i fokus etter 52 minutter på Goodison Park. En knallhard duell med Evertons colombianske midtstopper Yerry Mina endte med at han dyttet ham unna med ei hånd i halsen.

VAR ville trolig sendte Cavani rett ut. Men det var ingen VAR i denne kampen. Solskjær er ikke enig i at Cavani skulle hatt rødt kort.

ORDSPILL: The Sun mener Edinson Cavani slapp unna rødt kort, fordi kampen ikke hadde VAR.
ORDSPILL: The Sun mener Edinson Cavani slapp unna rødt kort, fordi kampen ikke hadde VAR. Vis mer

- Nei, det var to søramerikanere som har kjempet før. Det er ikke lenge siden, jeg tror det var i kvalifiseringen til Copa America. Så nei, jeg synes ikke det. Det var en skikkelig fotballkamp med taklinger og gule kort. Jeg likte det.

Manchester United møter Manchester City i semifinalen i januar. I den andre semifinalen barker Tottenham og Brentford sammen.

HELDIG: The Daily Telegraph mener som The Sun: Edinson Cavani var en «heldig djevel» som ikke ble utvist.
HELDIG: The Daily Telegraph mener som The Sun: Edinson Cavani var en «heldig djevel» som ikke ble utvist. Vis mer

Everton-boss Carlo Ancelotti fortalte etterpå at han ikke hadde sett hendelsen mellom Cavani og Mina. Den var uansett ikke noe stort tema i The Toffees-garderoben, erklærte den italienske toppskikkelsen.

SEMIFINALE-JUBEL: The Daily Mirror mener Edinson Cavani gir Ole Gunnar Solskjær en boost.
SEMIFINALE-JUBEL: The Daily Mirror mener Edinson Cavani gir Ole Gunnar Solskjær en boost. Vis mer

City er et solid hinder før en eventuell ligacupfinale på Wembley Stadium. Forrige sesong ble Manchester United stoppet i tre semifinaler. I løpet av de to siste åra har nordmannen vært utsatt for masse kritikk, men John Arne Riise var henrykt som ekspert for V sport i går:

- Jeg er imponert over Solskjær. Jeg synes han oser mer trygghet i måten han snakker på. Det gleder meg, fordi han har fått ekstremt mye pes, sa Riise.

SIDE OM SIDE: Carlo Ancelotti og Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB
SIDE OM SIDE: Carlo Ancelotti og Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Vis mer

- Han har slitt med hvilken formasjon han skal velge og hvilke spillere han skal velge. Nå virker han mer trygg på laget han tar ut. Jeg er imponert over hvordan han har taklet motgangen.

Nå venter et knallhardt juleprogram. Først er det Leicester 2. juledag (b). Deretter Wolverhampton (h) 29. desember og Aston Villa (h) 1. januar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer